Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kamarád Martina (†48), který zemřel v Alpách: Byl ve špatnou dobu na špatném místě!

Aktualizováno -
9. července 2022
21:57
Autor: jel, shp - 
9. července 2022
20:29

Minulý týden došlo v italských Alpách ke katastrofické události. Na hoře Marmolada se utrhla ledovcová lavina, která zabila celkem jedenáct lidí a několik dalších zranila. Tělo posledního pohřešovaného se našlo až o týden později. Mezi mrtvými byli také dva Češi Martin O. (†48) a Pavel D. (†47). Kamarád Martina nyní popsal, jaký zesnulý byl. 

Neštěstí se stalo v neděli 2. července. Itálii zasáhla vlna veder a na vrcholu Marmolady byl den před neštěstím naměřen teplotní rekord deset stupňů Celsia. To, že jsou mezi obětmi i dva občané České republiky, potvrdila v úterý mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Lenka Do. 

Soustrast s rodinami zesnulých vyjádřilo na sociálních sítích mnoho přátel, kteří na horolezce vzpomínali, ale i cizích lidí. Po obou mužích prý mělo zůstat šest dětí.

Pro CNN Prima News nyní promluvil dlouholetý kamarád Martina O. Zdeněk Kučera. Uvedl, že Martin byl skromný a dbal na bezpečnost a nikdy zbytečně neriskoval ani se nevydával do zakázaných oblastí. 

Skromný člověk

Martin byl velice skromný, nenápadný kluk, on neměl zapotřebí prezentovat svý činnosti, honit se za oceněním na sociálních sítích nebo se chlubit na veřejnosti,“ prohlásil Zdeněk.

Určitě to bylo ve špatnou dobu na špatném místě, Martin nebyl z těch lidí, kteří by šli do nějakého rizika a pohybovali se v zakázaných oblastech,“ dodal. Naposledy spolu hovořili před dvěma týdny. 

Těšili se na sebe

„Martin vyprávěl, kam se vydá. Jak do ciziny, tak na to, co se chystá tady u nás. Tak jsme se těšili, že příště, až se uvidíme, že si vyměníme ty informace. Bohužel. Už si to neřekneme. Škoda,“ uzavřel Kučera. Nezapomněl také zmínit, že na podporu rodin zemřelých vznikla sbírka, do které určitě přispěje.

Video  Pád ledovce na vrcholu hory Marmolada v italských Alpách  - Alpine-Adriatic Meteorological Society
Video se připravuje ...

adinaha ( 10. července 2022 11:02 )

Je mi jich líto, i rodin, ale proč sbírku? Věděli do čeho dobrovolně jdou, tak měli určitě odpovídající pojistku.

hahans ( 10. července 2022 07:47 )

Můžeme jen doufat, že byl dostatečně pojištěn a rodina jeho nepřítomností nebude finančně trpět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání