Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Záchranářka Míša popsala smutný příběh ženy: V zoufalství si sama rozřezala břicho

Záchranářka Míša popsala smutný příběh seniorky: V zoufalství si sama rozřezala břicho
Záchranářka Míša popsala smutný příběh seniorky: V zoufalství si sama rozřezala břicho  (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: jel - 
7. července 2022
10:32

Míša ze Středočeské záchranky popsala jeden z výjezdů, na který nikdy nezapomene. Operační středisko jim tehdy oznámilo, že míří k seniorce s pořezáním břicha. Záchranářka se domnívala, že půjde zřejmě o nehodu, že paní upadla na střepy. Když na místo dorazili, pochopili, že se paní pořezala sama a její zranění byla opravdu vážná.

Smutný příběh zveřejnili středočeští záchranáři na svých facebookových stránkách v rámci seriálu nazvaného „Z historie našich výjezdů“. Záchranka Míša tehdy sloužila noční směnu, když přišla zpráva, že jedou ke starší paní s pořezáním břicha.

„Každý záchranář si občas v duchu představuje, co se asi stalo a jak to na místě bude vypadat,“ řekla zdravotnice s tím, že si myslela, že seniorka možná upadla a spadla na rozbitou skleničku, což je poměrně běžné. 

Všude byla krev

Jenže vše bylo jinak. „Nikdy ale nezapomenu na to, co jsme s kolegou viděli, když jsme přijeli na místo. Žena ležela v koupelně na zemi, všude hodně krve; na zemi, na vaně, na toaletní míse. Držela se za břicho, byla bílá jako křída a sténala bolestí,“ popsala strašnou vzpomínku Míša. Stále se domnívala, že se jedná o nehodu, že možná zranění způsobila rozbitá toaleta, na niž paní spadla.

Když záchranářka k pacientce přišla blíž, paní jí řekla, ať ji nechají umřít. Ač to Míšu zarazilo, domnívala se, že to seniorka říká kvůli obrovským bolestem. „Klekla jsem si k ní a v tu chvíli jsem viděla velký kuchyňský nůž, který byl celý od krve. Došlo mi, že to udělala schválně.“

Zdravotníci dělali vše pro to, aby paní udrželi při životě, její poranění byla však velmi vážná. Jak Míša uvádí, žena ztratila mnoho krve a bylo jí vidět až do břišní dutiny. 

Rodinu událost velmi zasáhla. „Řekli nám, že babička několik let trpěla opravdu velkými bolestmi břicha, jezdila všude možně po doktorech, ale bohužel ji nikdo nedokázal těch bolestí zbavit,“ vysvětlila záchranářka. To zřejmě seniorku vedlo k zoufalému činu. 

Zraněnou se nakonec podařilo dostat do nemocnice, kde se zotavovala, a vypadalo to, že se uzdraví a půjde domů. Jenže po dvou týdnech náhle zemřela. Míša na závěr dodala, že událost ji přesvědčila o tom, že by se nemělo zapomínat na staré lidi a mělo by se více hovořit o problémech a trápeních, jaká mají.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video  Jak probíhá kurz první pomoci u Českého červeného kříže? 
Video se připravuje ...

nemocna ( 8. července 2022 02:54 )

Chudák paní, můžou za to lékaři kteří jí bolesti nevěřili a neudělali pořádné vyšetření, někteří jsou s diagnozou hned hotový a odbydou pacienta že je hypochondr, že je to psychického původu a nemocná fyzicky není, lékaře kteří odmítnout pomoci a udělat vyšetření by měli být pořádně potrestaní, mnohdy zaviní i smrt jako tento případ, mě také nevěřili dva lékaři že mám velké bolesti břicha a bylo mě špatně, nebyla schopná ani sedět natož stát nebo chodit, řekli že to nic není že jsem něco špatného snědla a zmáčkl mě břicho já velkým obloukem vyzvracela zelenou vodu žaludeční štávy jako žluč, nakonec mě udělali rentgen a prý nic nenašli, já se trápila celou noc až jsem už upadala do mdlob odvezli mě zpět do nemocnice kde sloužící lékař si nechal donést snímek z rentgenu a sprostě zařval která ... měla službu vždyt je to tu jasně vidět a hned mě napíchali injekce stabilizovali protože jsem měla moc vysoký tlak, dali sondu do žaludku a ihned vezli na operační sál se zauzlením střev tak tak že jsem neumřela, museli mě odstranit kus střeva a přidělat svorky at se to znovu brzo neuzavře, proto všem radím nenechat se odbýt lékařem a jít k dalšímu a dalšímu, jsou různí a některým se ani nechce něco udělat, jde o naše zdraví náš život tak se musíme bránit a hledat pomoc u lékaře který vyšetření udělá a věří pacientovi jeho potíže tak si i zachráníme život

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání