Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Holčičky vodila Epsteinovi až pod nos a dostala 20 let: Rodina ale Maxwellovou (60) hájí

Autor: rix, ČTK - 
30. června 2022
22:05

Dvacet let. Takový trest si v úterý vyslechla šedesátiletá Ghislaine Maxwellová za to, že napomáhala Jeffreimu Epsteinovi zneužívat mladé dívky. Nezletilé dívky mu vodila až pod nos. Nejmladší z nich bylo teprve čtrnáct let. Zároveň musí za spolupráci s chlípníkem Maxwellová zaplatit pokutu 17,6 milionu korun. Momentálně sedí v base v USA, to se jí ale nelíbí. Chtěla by do vězení v Británii, aby měla blíže ke své rodině. Ta za ní pevně stojí.

Opustit USA ale nebude tak jednoduché. Ještě předtím, než se bude moci vůbec jednat o tom, aby byla žena transportována, si musí odsedět tři roky ve Spojených státech, kde byla odsouzena. Jak ovšem uvedl deník Daily Mail, Maxwellová už strávila dva roky ve vazbě. K tomu by mohl soudce přihlédnout a vězeňkyni vydat na Ostrovy dříve. 

Její příbuzní, kteří by ji tak rádi měli alespoň v Británii, soud kritizují. Maxwellovou plně podporují a obvinili Epsteina, že jejich blízkou využil. Nelíbí se jim ani podmínky, které musela žena ve vazbě snášet. Očekává se, že se Epsteinova pomocnice ještě odvolá. „Ghislaine uplatní své právo odvolat se proti svému odsouzení a rozsudku a my jako rodina  za ní budeme pevně stát,“ uvedl její bratr Kevin. 

„Naše klientka Ghislaine Maxwellová byla hanobena, pranýřována a bylo jí ponecháno málo prostoru pro spravedlivé zacházení,“ čílila se její právní zástupkyně Bobbi Sternheimová. Soudkyně ale měla jasno. „Maxwellová se přímo, opakovaně a po mnoho let podílela na hrůzném plánu, jehož cílem bylo zlákat, přepravit a obchodovat s nezletilými dívkami, z nichž některým bylo jen 14 let, aby je Jeffrey Epstein sexuálně zneužíval,“ řekla u slyšení. 

Právníci Maxwellové již dříve v soudních dokumentech uvedli, že by měla být odsouzena na maximálně pět a čtvrt roku, a argumentovali tím, že se stala obětí přehnané snahy americké vlády poté, co prokurátoři už nemohli postavit před soud Epsteina, který spáchal sebevraždu. Zároveň uvedli, že ve vězení už značnou dobu strávila.

Video  Největší královské skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání