Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

3. světová válka začala, řekla ruská moderátorka. Padly i výhrůžky směrem k USA a NATO

Autor: ula - 
3. června 2022
05:00

Ruská moderátorka Olga Skabejevová, velká podporovatelka Putina a tvář prokremelské propagandy ve vysílání prohlásila, že třetí světová válka začala. Mezitím v podstatě vyhlásila Západu válku. Dále také vyzvala k demilitarizaci celé NATO. K ní se přidali i další diskutující v pořadu, kdy upozornili, že ti, kdo pomáhají Ukrajině, mohou „zaplatit vysokou cenu". S informací přišel portál Daily Mail.

Odvážná prohlášení od ženy, která je považována za „hlásnou troubu Kremlu“, přišly poté, co jiný moderátor řekl, že „Rusko se odváží vydat až za Stonehenge“.

Olga Skabejevová ze státní televize Russia One ve svém posledním vysílání  fakticky vyhlásila válku Velké Británii, USA a NATO a obhajovala novou ruskou vojenskou kampaň přesahující ukrajinské hranice. „Možná je čas uznat, že ruská speciální operace na Ukrajině skončila, v tom smyslu, že začala skutečná válka: 3. světová válka,“ řekla Skabejevová. Jsme nuceni provést demilitarizaci nejen Ukrajiny, ale celé aliance NATO.“ dodala.

Její pobuřující prohlášení přišlo v pořadu 60 minut, kde se schází několik ruských analytiků, komentátorů a „politických expertů“, aby diskutovali o „zvláštní vojenské operaci“ prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině.

Vladimir Avatkov z Diplomatické akademie Ministerstva zahraničních věcí poté pronesl varování západním zemím, které podporují Ukrajinu.

Kdo pomáhá Ukrajině „zaplatí vysokou cenu“

 „Musíme si pamatovat slova Vladimira Vladimiroviče Putina, který řekl, že každý, kdo se pokusí zasahovat do speciální vojenské operace, zaplatí vysokou cenu,“ řekl vážně. Hrozby směrem k západním zemích okamžitě nabraly ve vysílání na obrátkách,

Ruský poslanec Oleg Matveychev se připojil a prohlásil, že „současné hranice Polska budou bezcenné“, pokud by mělo zasáhnout na Ukrajině, než se do toho vložila opět moderátorka: „Nemluvila jsem jen o Polsku, ale o Velké Británii a Spojených státech. ... jsou v pořadí!“

Opakované výzvy moderátorky, aby Rusko převzalo Západ, se Avatkovovi zdály příliš bizarní, a tak osazenstvu tiše připomněl: „Není třeba spěchat.. všechno má svůj čas.“

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

Otevřené volání po válce s NATO je jen poslední z řady propagandistických prohlášení řízených Kremlem, které mají v ruských občanech vzbudit vlastenectví a vzbudit v nich nenávist vůči Západu. 

Minulý týden jedna z dalších Putinových prokremelských tváří propagandy pohrozila, že Moskva se zastaví, až její vojenské síly dojdou ke Stonehenge. Úsměvný komentář přišel během týdenní show televizního moderátora Vladimira Solovjova – kterému se přezdívá „Putinův hlas“ – který již dříve pohrozil použitím jaderných zirkonových střel k bombardování Velké Británie.

Video  Expert pro Blesk o námluvách Finska s NATO a ruské chybě: Přesně tohle si Putin nepřál!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa