Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Otřesná zpověď tří obětí Epsteina a jeho přítelkyně: Pokus o sebevraždu, těhotenství a potrat

  • Autor: rc,ČTK,red - 
    29. 6. 2022
    20:00

    Dvacet let vězení dostala bývalá přítelkyně Jeffreyho Epsteina Ghislaine Maxwellová. Šedesátiletou Britku poslal americký soud do vězení za to, že pedofilnímu finančníkovi pomáhala zneužívat náctileté dívky. Soudkyně jí zároveň udělila pokutu 750 000 dolarů (17,6 milionu Kč). U soudu zazněly i výpovědi tří žen, které se staly jejich oběťmi. Před porotou vypovídala Virginia Guiffreová (38), Sarah Ransomeová (37) a Elizabeth Steinová (49).

  • 1.Zaslouží doživotí!

    Virginia Giuffreová potkala Ghislaine Maxwellovou v létě roku 2000 v hotelu Mar-a-Lago na Floridě. U soudu promluvila přímo k Maxwellové, jíž řekla:  „Rozhodla ses mě sledovat a získat pro Jeffreyho Epsteina. Jen o několik hodin později jste mě s ním poprvé společně zneužili. Společně jste mě fyzicky, psychicky, sexuálně a emocionálně poškodili. Společně jste mi prováděli nepředstavitelné věci, které na mě dodnes působí zhoubně,“ popsala trauma, jímž si prošla. 

    „Jeffrey Epstein byl bezpochyby hrozný pedofil. Ovšem nebýt tebe, Ghislaine, nikdy bych se s ním nesetkala! Mně, jako i mnoha dalším, jsi právě ty otevřela dveře do pekla. Není dne, kdy bych se neptala: Proč? Proč vás tak bavilo nám ubližovat?! Ghislaine, zasloužíš si strávit zbytek života ve vězeňské cele. Zasloužíš si být navždy uvězněna v kleci, stejně jako jsi uvěznila své oběti,“ uzavřela žena. 

    Z tehdy patnáctileté Virginie si měl zvrhlý pár udělat sexuální otrokyni.

  • 2.Sexuální hračka s tlukoucím srdcem

    Sarah Ransomeové bylo dvaadvacet let, když se dostala do firmy Epstein/Maxwell. Jedna z náborářek ji prý oslovila poté, co se společně setkaly v klubu, a následně jí domluvila setkání s Epsteinem. „Prý laskavým filantropem, který mi pomůže na vysněnou školu. Jenže během následujících sedmi až osmi měsíců jsem se proti své vůli stala pouhou lidskou sexuální hračkou pro zábavu Epsteina, Maxwellové a dalších,“ pronesla u soudu. 

    „Někdy jsem byla vystavena sexuálním predátorům několikrát denně, jak v jeho newyorském sídle, tak na jeho soukromém ostrově. Jednou tam bylo sexuálních požadavků, ponížení a hanby tolik, že jsem se rozhodla uniknout skokem z útesu do vod plných žraloků. Jeho kumpáni mě chytili těsně před skokem. V tu chvíli se mi ale tento extrémně riskantní útěk zdál přijatelnější než být ještě jednou znásilněna,“ řekla žena a dodala, že ji Maxwellová osobně odvedla do Epsteinova pokoje několikrát, aby ji znásilnil.

    „Spolu byli mistři ve vyhledávání mladých, zranitelných dívek a žen, které mohli snadno ovládnout a vtáhnout do svého zvráceného světa zvrhlého sexu a znásilňování,“ dodala Ransomeová s tím, že se jí podařilo uniknout v roce 2007, ale hrůzy, které prožila, ji stále pronásledují. V noci se prý probouzí zpocená s nočními můrami. 

    „Zažívám dramatické změny nálad, straním se lidí, vyhýbám se určitým místům a situacím. Někdy bezdůvodně pláču. Diagnostikovali mi extrémní příznaky úzkosti, deprese, nízkého sebevědomí, posttraumatickou stresovou poruchu a sklony k sebepoškozování. Nikdy ani jsem nedokázala vstoupit do zdravých osobních vztahů, nevdala jsem se a nemám děti, které jsem si od dětství přála. Navštěvuji setkání anonymních alkoholiků... Dvakrát jsem se pokusila o sebevraždu – v obou případech téměř úspěšně. A to všechno kvůli několika bezcitným lidem, jako je Ghislaine Maxwellová,“ uzavřela.

    Sarah Ransomeová, údajná oběť Jeffreyho Epsteina, se pokusila o sebevraždu.
  • 3.Ani nevím, kdo mi udělal dítě

    Elizabeth Steinová dokonce otěhotněla. „Během tří let jsem byla v New Yorku a na Floridě nesčetněkrát napadena, znásilněna a prodána. V jednu chvíli jsem i otěhotněla  (dodnes nevím, s kým to bylo) a musela jsem na potrat. Staly se věci, které byly tak traumatizující, že o nich dodnes nejsem schopná mluvit; nemám ani slovní zásobu, abych je popsala,“ řekla Steinová s tím, že jak Epstein, tak Maxwellová ji děsili.

    „Řekli mi, že pokud to někomu řeknu, nikdo mi neuvěří, a pokud ano, zabijí mě i mé nejbližší. Věřila jsem jim to. Kdysi jsem byla bystrá, zábavná, společenská a milá. Milovala jsem život a lidé se se mnou upřímně rádi stýkali. Po setkání s Jeffreym Epsteinem a Ghislaine Maxwellovou jako by mi někdo zhasl světlo v duši…“ uzavřela.

    Elizabeth Steinová odchází od soudu s Ghislaine Maxwellovou.

    Video  Největší královské skandály  - Videohub
    Video se připravuje ...

     

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání