Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Žena, která Epsteinovi sháněla holčičky na orgie: Sebevražda v cele?

Autor: ČTK - 
26. června 2022
08:08

Samotka, speciální oděv, žádné mýdlo, zubní pasta ani právní dokumenty. Britka Ghislaine Maxwellová, odsouzená za to, že ke svému partnerovi, finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi, nalákala čtyři dívky k tomu, aby je mohl zneužívat, byla v brooklynské věznici umístěna pod speciální dozor, který má zajistit, aby se nepokusila o sebevraždu.

Právnička Maxwellové Bobbi Sternheimová v dopise soudci uvedla, že se její klientka nemůže „řádně připravit na vynesení rozsudku“ poté, co byla v pátek ve věznici přemístěna na samotku a pod zvláštní dohled, aby se nepokusila o sebevraždu. Právnička doplnila, že Maxwellová dostala speciální oděv, který má zabránit pokusu o sebevraždu, a bylo jí odebráno oblečení, zubní pasta, mýdlo a právní dokumenty. Právnička zároveň poznamenala, že Maxwellová sebevražedné sklony nemá. Odvolala se přitom na posudek psychologa ze sobotního rána.

„Pokud paní Maxwellová zůstane v režimu hlídání sebevrahů, bude jí zakázáno nahlížet do právních materiálů před vynesením rozsudku, bude trpět nedostatkem spánku a bude jí odepřen dostatečný čas na setkání a poradu s obhájcem, v pondělí formálně požádáme o odročení,“ napsala Sternheimová.

Šestašedesátiletý Epstein v srpnu 2019 spáchal sebevraždu v cele manhattanského vězení nedlouho poté, co byl zatčen kvůli podezřením ze sexuálních zločinů.

Šedesátiletá Maxwellová byla 29. prosince loňského roku odsouzena za to, že v letech 1994 až 2004 přilákala čtyři dívky, aby je mohl Epstein sexuálně zneužívat.

Prokurátoři uvedli, že by Maxwellová měla být odsouzena k nejméně 30 rokům, a poznamenali přitom, že „absolutně neprojevila lítost“. Maxwellová požaduje trest kratší než 20 let.

Video  Největší královské skandály: Syn královny Alžběty II. se přátelil s pedofilem, finančníkem Jeffreym Epsteinem.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání