Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fešácký kriminál pro zrůdu? Odsouzená Epsteinova bývalka si chce 20 let odpykat ve „vězeňském Disneylandu“

Autor: pma - 
30. června 2022
05:00

V úterý byla za obchod se sexem odsouzena na dvacet let vězení šedesátiletá Ghislaine Maxwellová, bývalá přítelkyně miliardáře Jeffreyho Epsteina (†66), známého finančníka a usvědčeného sexuálního násilníka. Právníci Maxwellové požádali o to, aby si odsouzená mohla svůj trest odpykat ve věznici, která inspirovala úspěšný seriál Orange Is The New Black z dílny společnosti Netflix. Vězeňkyně tam mohou chodit na aerobik, zahradničit nebo běhat na vlastní dráze!

Ghislaine Maxwellová (60) byla v úterý shledána vinnou z toho, že svému bývalému příteli, miliardáři Jeffreymu Epsteinovi (†66), sháněla k sexu mladé dívky. Nejmladší zneužité dívce bylo tehdy jen čtrnáct let. Na konci roku 2021 soud Maxwellovou uznal vinnou z obchodování se sexem, zločinného spiknutí a přepravu nezletilého s cílem provádět nezákonné sexuální aktivity.

Baseballové hřiště, běžecká dráha i knihovna

V úterý 28. června letošního roku se Maxwellová dozvěděla svůj trest. Stráví 20 let za mřížemi. Právníci Maxwellové požádali, aby si mohla trest odpykat ve federální věznici v Danbury, která má nízký stupeň zabezpečení a inspirovala tvůrce seriálu Orange Is The New Black.

Pokud soud žádosti ženiných právníků vyhoví, čekalo by Maxwellovou žití ve vězeňském luxusu. Federální nápravná instituce v Danbury má vlastní běžeckou dráhu, baseballové hřiště, udržovaný trávník se stromy a cestičkami, ale také vlastní velkou knihovnu či kapli. Tamní vězni si mohou ve volném čase vybrat z široké nabídky koníčků, které jim věznice nabízí. Odsouzenci mohou zahradničit, cvičit aerobik nebo se procházet po celém komplexu. Podle experta Justina Papernyho je věznice v Danbury „vězeňským Disneylandem“.

Posledních třiadvacet měsíců strávila Maxwellová v Brooklynském Metropolitním detenčním středisku, které se od jejího budoucího „bydliště“ značně liší. Podle bývalého dozorce Camerona Lindsaye je věznice jedním z nejproblematičtějších zařízení v USA. Na svůj soud tam čeká například bývalý prezident Hondurasu Juan Orlando Hernandez Alvarado obviněný z dovozu kokainu a spiknutí nebo zpěvák Robert Sylvester Kelly obviněný z vydírání, únosů a sexuálního zneužívání dětí.

Krátce před vyřknutím verdiktu soudu se Maxwellová všem obětem omluvila. „Vím, že moje spojení s Epsteinem mě bude pronásledovat celý život a navždy mne pošpinilo. Je to největší lítost mého života, že jsem ho kdy potkala,“ sdělila. Popsala, že Epsteinovy oběti ho považovaly za svého mentora, přítele, ale i milence. Podle Maxwellové měl být souzen hlavně on sám. Epstein však v roce 2019 spáchal sebevraždu. 

Byla jsem jen sexuální hračka!

V soudní síni byly přítomny i některé dívky, které miliardář zneužíval. Jednou z nich byla i Sarah Ransomeová, která se v minulosti dvakrát pokusila o sebevraždu. „Nebyla jsem nic jiného než sexuální hračka používaná k pobavení Epsteina, Maxwellové a dalších,“ vysvětlila zničená dívka. 

Maxwellová se také omluvila za bolest, kterou dívkám vlivný miliardář  způsobil. „Hluboce soucítím se všemi oběťmi v tomto případě. Doufám, že moje uvěznění to vše definitivně uzavře a přinese vám mír,“ dodala odsouzená Maxwellová. S tím oběti ale nesouhlasily. „Ghislaine, zasloužíš si strávit zbytek života ve vězeňské cele. Zasloužíš si být navždy uvězněna v kleci, stejně jako jsi s Epsteinem uvěznila nás,“ řekla závěrem procesu jedna ze zneužitých dívek. 

Video  Největší královské skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

oliiiii3 ( 1. července 2022 11:29 )

já bych jí dala luxus mrše jedny, hodit ji těm saním

Jarda3 ( 30. června 2022 18:23 )

Mají ještě dobrou paměť . . .

viho ( 30. června 2022 08:20 )

Jenom je zvláštní, že tyhle korpulentní dámy, které si po dvaceti letech vzpomenou na zneužívání, vždy žalují nějakého miliardáře a nikoli Pepu od soustruhu, který nemá ani floka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání