Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékařka omylem vyoperovala muži (50) zdravé oko: Za zákrok chce převzít zodpovědnost

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
23. června 2022
20:04

Slovensko šokoval případ, který se odehrál v nemocnici v bratislavské čtvrti Ružinov. Lékařka tam vyoperovala pacientovi zdravé oko! Podle informací televize Markíza šlo o padesátiletého pacienta, který měl v druhém oku rakovinu a oslepl. Lékařka z nemocnice odešla a za zákrok chce převzít veškerou zodpovědnost.

V minulém v roce v říjnu nastoupil do nemocnice v bratislavské čtvrti Ružinov padesátiletý pacient. Muž trpěl rakovinou oka, které bylo nutné vyoperovat. Nicméně při operaci došlo k strašlivé chybě. Lékařka mu vyoperovala zdravé oko. Podle informací televize Markíza při přípravě na zákrok personál přelepil pacientovi nemocné oko a zdravé oko nechal odkryté. Správně měl však přelepit zdravé oko! Muž nakonec oslepl. Musel podstoupit další operaci, při níž mu bylo odstraněno i druhé, nemocné oko, které mělo být vyňato napoprvé.

Slovenský list Pravda již dřív informoval, že lékařka už s pacienty nepracuje a případem se zabývá Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. „Velmi citlivě vnímáme tuto tragickou událost. S dotčenými samozřejmě komunikujeme a budeme nápomocni ve všech směrech,“ řekla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Jak uvedla výše zmíněná televize, lékařka je při vyšetřování nápomocná a za zákrok chce převzít plnou zodpovědnost. Rodině je prý ochotná zaplatit odškodné. Jednalo se o zkušenou lékařku, která měla za sebou bezpočet zákroků a byla považována za autoritu. Navíc přednášela na Lékařské fakultě Univerzity Komenského.

levicove-smegma ( 24. června 2022 16:34 )

To by mu měla být přidělena bílá hůl na náklady nemocnice!

verka1 ( 24. června 2022 09:28 )

Zdravé oko už nejde vrátit zpět, pan je ještě mladý 50 let. Potřebuje péči 24 hodin denně, lékařka/nemocnice by měla vyplatit odškodnění.

Protivnej ( 24. června 2022 07:09 )

Tak to je dobrej pecháček

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání