Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na bratislavském koupališti: Mladík (†18) skočil do vody, a už se nevynořil!

Autor: štt - 
21. června 2022
13:23

Během víkendového koupání v jednom z bratislavských jezer zemřel teprve osmnáctiletý mladík. Dle svědků chlapec skočil ze břehu do vody, ale už se nevynořil. Přihlížející kamarádi nedokázali tragédii zabránit.

V neděli v podvečer se skupina kamarádů z východního Slovenska rozhodla vykoupat. Na bratislavskou Kuchajdu vyrazili z nedalekého bistra. Jako první do vody skočil teprve osmnáctiletý mladík. Když se zpod hladiny nevynořil, přispěchal mu na pomoc jeho kamarád. Nedokázal jej však ve vodě najít.

Mezitím lidé přihlížející na pláži zavolali o pomoc. Během několika minut se na místo dostavili záchranáři a hasiči. Až potápěč vytáhl mladíka z vody. Záchranáři jej mnoho minut oživovali, ale bez úspěchu.

„Skupina pracovala na nedaleké stavbě. Přišli se sem vykoupat. Chlapec, který skočil do vody, nejspíš neuměl plavat. Možná dostal křeč,“ řekl svědek reportérům z Noviny.sk.

S tragédií se nedokázali vyrovnat přihlížející přátelé, z nichž jeden padl do mdlob. „Policista zahájil trestní stíhání ve věci usmrcení z nedbalosti. Přesné příčiny a okolnosti úmrtí budou známy až po obdržení závěrů pitvy,“ uvedla policejní mluvčí Silvia Šimková. Pitva ukáže, zda se na tragédii podílel alkohol, nebo náhlé zdravotní komplikace.

Video  Během víkendového koupání v Bratislavě zemřel teprve osmnáctiletý mladík.  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání