Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máma dvou dětí Jana (†40) zemřela při požáru bytovky: Syn Robert z její smrti obvinil hasiče!

Autor: rc - 
21. června 2022
11:25

Masivní požár vypukl 16. června v Handlové. Zemřeli při něm čtyři lidé. Mezi nimi byla i máma dvou dětí Jana (†40). Její syn Robert ze smrti své milované maminky obviňuje hasiče, kteří prý rodinu poslali na schodiště! Ředitel hasičů Igor Šenitko však taková nařčení odmítá.

Požár byl nahlášen v brzkých ranních hodinách v jedenáctipatrové bytovce. „Podle dosavadních zjištění k požáru mělo dojít z dosud přesně nezjištěných příčin pravděpodobně v jednom z bytů v pátém patře. Na místo v krátké době dorazily všechny záchranné složky, které se snažily co nejdříve evakuovat všechny obyvatele bytového domu a zároveň zabránit větším škodám na majetku,“ uvedli policisté na Facebooku. Zároveň dodali, že při požáru zemřel manželský pár a dvě ženy. Tři osoby byly převezeny do nemocnice. Podle informací Nového Času při požáru zemřela Eva (†45) s manželem Pavlom (†48), seniorka Jarmila (†65) a Jana (†40), po níž zůstaly dvě děti.

Janin syn Robert uvedl, že za smrt jeho mámy mohou hasiči, kteří je údajně poslali na schodiště. „Byli jsme v devátém poschodí, na schodech byl strašný dým, kde nebylo nic vidět. Křičeli jsme na hasiče, aby nás zachránili. Oni nám řekli, že máme jít dolů na schody,“ popsal situaci při požáru Robert pro výše zmíněný deník. Ředitel krajských hasičů Igor Šenitko však popírá, že by něco takového hasiči přikázali. Všichni prý nasazovali životy, aby zachránili obyvatele domu.

„Je absolutně vyloučené, že by hasiči poslali někoho dolů po schodech. Hasiči dělali každému doprovod a nikoho by neposlali nikdy na smrt. První kontakt s touto rodinou byl na pátém poschodí, kdy hasiči zakopli o partnera ženy, která zahynula. Nasadili mu okamžitě masku, poskytli první pomoc a vytáhli ho ven,“ řekl Šenitko a dodal, že ženě už bohužel nebylo pomoci.

VIDEO: Jak se zachovat při požáru ve vašem bytě nebo domě

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání