Oblíbená pěnice a vyhledávaná herečka Yvetta Blanarovičová sdílela na instagramu a facebooku skutečně mrazivý příspěvek - fotku paneláku, který notně poznamenal oheň. Zároveň popsala děsivé okamžiky, jaké jeho obyvatelé prožili... „V tomhle domě v Handlové na Slovensku způsobila jedna hloupá nedbalost obrovskou tragédii,“ vysvětlila totiž známá umělkyně a odkazovala na nehodu, k níž došlo v noci 16. června.

„Můj synovec měl v ten den přivést svou ženu a prvorozeného syna z nemocnice. Naštěstí je v ten osudný den nepustili. V noci začalo hořet. Můj synovec chtěl utéct, když viděl, co se děje pět pater pod ním. Tlaková vlna ho smetla při otevření dveří zpět do bytu,“ líčila představitelka Zdenky z Ulice chvíle, kdy mají i ti nejotrlejší co dělat, aby zachovali chladnou hlavu. Podle policie požár, jehož příčinu úřady prozatím vyšetřují, vypukl v pátém poschodí, a oheň se záhy rozšířil i na další poschodí budovy. 

Na místo tragédie se okamžitě dostavili zkušení hasiči, zásah však notně zkomplikovala nevhodně zaparkovaná osobní auta, kvůli kterým byli hasiči nuceni použít výškovou techniku. „Záchranáři evakuovali vyděšené lidi, mého synovce naštěstí také. Kdyby šel směrem dolů, po schodech...“ vrtí hlavou Blanarovičová. „Měl štěstí, na rozdíl od sousedů. Zůstalo tam pět zmařených životů. Odpočívejte v pokoji.“

Přestože pro synovce, novopečeného otce, měl příběh konec dobrý, našli se bohužel i tací, které výše zmiňovaná nedbalost stála i to nejcennější. „Ty osoby, které nepřežily tuto tragickou událost, se nacházely na schodišti. Předpoklad je, že ztratily vědomí při útěku, protože v zakouřeném prostoru ztratíte orientaci a nevíte, kde se nacházíte,“ citoval portál televize Markíza šéfa krajského ředitelství hasičského a záchranného sboru Igora Šenitka.

VIDEO: Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra!

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Sama Blanarovičová moc dobře ví, jak člověka dokáže taková hrůza zasáhnout - v průběhu let přišla o své dva milované bratry, Karola (†17) a Alberta (†38). Jeden se věnoval parašutismu, bohužel se mu však při jednom ze seskoků neotevřel padák, druhý zase podlehl zákeřné rakovině. Jak se proto v komentářích na sociálních sítích všichni shodovali, nad Yvettiným synovcem a jeho milovanými stáli v tu noc snad všichni svatí...

Fotogalerie
57 fotografií