Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestra vraha (†18) ze základky: Pracuje u námořnictva! Nyní se stará o zraněnou babičku

Autor: rix - 
30. května 2022
05:00

Osmnáctiletý Salvador Ramos chladnokrevně povraždil devatenáct žáků a dvě učitelky na texaské škole v Uvalde. Jeho sestra Marisabelle Ramosová mezitím slouží v námořnictvu. Když se dověděla, co její bratr provedl, ihned se vydala ze služby do nemocnice v San Antoniu. Tam se jednadvacetiletá dívka stará o svou babičku, kterou Salvador postřelil do obličeje, než se vydal vraždit do školy. 

Že je Marisabelle úplným opakem svého bratra, který ani pořádně nechodil do školy, potvrdil její dědeček Ronaldo Reyes. „Moje vnučka slouží u námořnictva v San Diegu,“ popsal. Když se prý dověděla o strašné tragédii v Uvalde, neváhala ani minutu a vydala se do San Antonia. 

Tam leží v nemocnici její babička, kterou Salvador střelil do hlavy. „Je s babičkou v nemocnici a zatím v San Antoniu zůstane,“ doplnil Reyes. Pro babičku teď příslušníci rodiny vybírají peníze na Gofundme. Na léčbu potřebují vybrat 690 000 korun. Zatím babička prodělala čtyři velké operace a čekají ji další. 

Vztahy v rodině Ramosových jsou nejspíše napjaté. Sama Marisabelle je naštvaná na svého otce a s rodinou čas netrávila. Žila odděleně a život obětovala námořnictvu. „Úplně změnila svůj život,“ potvrdil její otec. „Kéž by takhle změnil život i můj syn,“ zoufal si. Ten místo toho prosil sestru, aby mu koupila zbraň. „Jednoznačně odmítla,“ uvedl táta podle deníku Daily Mail

Nakonec si útočné pušky koupil sám. A to rovnou dvě. Pak se vydal vraždit do školy. Ramos zastřelil devatenáct nevinných dětí a dvě učitelky. Šlo o jednu z nejhorších masových střeleb v americké historii. Zneškodnit se ho podařilo po dlouhé době až členovi pohraniční hlídky. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání