Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hoch (10), který přežil řádění střelce (†18) na základce: Do školy se už nevrátím!

Autor: rix - 
29. května 2022
05:00

Nejhorší chvíle svého života má za sebou desetiletý klučina Jayden Perez. Byl na texaské základce v Uvalde, kde osmnáctiletý mladík Salvador Ramos popravil devatenáct dětí a dvě učitelky. Hoch, který byl v tu dobu ve vedlejší třídě, už prý do školy po strašném zážitku nikdy nepůjde.

Když šílenec vstoupil do školy a začal pálit po nevinných dětech, učitelka ve druhé třídě zamkla a nařídila žákům, aby byli potichu. Mezi nimi byl i Jayden. Ze zážitku se nemůže vzpamatovat. „Nikdy jsem si nepomyslel, že se něco takového stane,“ řekl v rozhovoru.

Jak uvedl deník The New York Post, mezi zastřelenými dětmi byli především jeho kamarádi. „V podstatě všichni,“ podotkl, když koukal na křížky, u kterých plakali příbuzní zabitých dětí. „Nikdy nevíte, kdy přijdete o někoho blízkého,“ zoufal si chlapec.

Jayden, jenž se po střelbě naštěstí shledal se svou vystrašenou rodinou, se prý do školy jen tak nevrátí. Trauma ze zážitku přetrvává. „Už nikdy nechci mít nic společného s další střelbou,“ vysvětlil hoch.

Střelce Salvadora Ramose se nakonec po dlouhé době podařilo zlikvidovat členovi pohraniční stráže. Policisté, kteří byli v době činu na místě přítomni, jsou ale velmi kritizováni. Jejich zásah měl prý přijít až příliš pozdě. Nebýt zpoždění, mohly některé děti přežít.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání