Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miliardář Passer se řítil po dálnici rychlostí 417 km/h: Do vězení nepůjde!

Autor: jel - 
2. května 2022
17:17

Počátkem tohoto roku šokoval český miliardář Radim Passer (58) videem, které zveřejnil na sociální síti. Ve svém Bugatti Chiron se řídil po německé dálnici A2 rychlostí 417 km/h. Policie ho podezřívala z účasti na nelegálním silničním závodu. Passerovi hrozilo vězení. Kriminalisté ale počátkem května pro nedostatek důkazů vyšetřování miliardáře ukončili.

Policistům se nepodařilo prokázat, že by se Passer dopustil trestného činu, a tak nebyl ani obviněn. Uvedl to britský The Sun. Podle něj by museli kriminalisté prokázat, že se miliardář choval v silničním provozu „bezohledně“ a snažil se dosáhnout „nejvyšší možné rychlosti“. Podle deníku se luxusní auto pohybovalo asi 3 km/h pod stanovenou maximální rychlostí u sportovního vozu. 

Státní zastupitelství také podotklo, že dálnice byla téměř prázdná a na místě byla dobrá viditelnost, dodali, že nikdo nebyl ohrožen. 

Šokující video je stále veřejně dostupné na sociální síti. Na Passerově kanálu ho od ledna zhlédlo více než 11 milionů lidí. Kritiku 33. nejbohatší Čech sklidil také od německého ministerstva dopravy.

Video  Blesk Podcast: Passerův rekord byl extrém, soudí publicista. Tohle by měl dělat jen na okruhu  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

frantacizek ( 7. května 2022 16:14 )

nebo teda 70-80-90letí senioři sedají do aut S CHUTÍ JE OBRACET NA STŘECHU..

frantacizek ( 7. května 2022 15:38 )

příkazy, začnu se chovat tak, jak bych chtěl, aby se chovaly i ony, dělám sám to, co po nich tedy chci - tzn. jdu si umýt demonstrativně ruce, když dojdu do třídy, zdravím ostatní kantory, upozorním, že i já si připravím věci-učebnice, průpisku na katedru, že jsem přezutý.
Budu-li na děti řvát, vychovám akorát neurotiky a budou se bát studovat, školy obecně. No a Radim si třeba vzpomene, že jeho táta nebo máma taky uháněli 200 po dálnici, zatímco on se třásl na zadním sedadle ještě jako dítě kdo to čte, bere to s rezervou, ale východiska jsou opravdu z psychologie.. nemám co dělat zase u svačiny holt..

frantacizek ( 7. května 2022 15:37 )

jsem to tady trošku zlehčil, kluci fotbalisti to tady četli, znají navíc můj nick. dycky říkám přítelkyni, se kterou momentálně jsem, když okolo nás profrčí někdo, že ta motivace takového jedince má 2, možná 3 psychologické roviny:
1) biologickou - možný úbytek šedé hmoty (říká se snad lidově šedé kúry mozkové) v zadních partiích temenních laloků, což nás čeká tak nějak ale všechny a může to být vysvětlením toho, proč si i 70-80-90letí senioři sedají do aut právě s chutí riskovat, kterou ten úbytek navozuje
pak bych řekl..
2)psychosociální - to musím vysvětlit asi šířeji i s příkladem mého počínání v hlídání dětí.. tady je nutné jít až do 2.-3. roku věku nás všech, maminky vědí, že to je věk takové první větší vzdorovitosti dítěte, v psychologii tomu říkáme fyziologický negativismus, v Eriksonově stádiu je to popsáno jako potřeba dáni autonomie dítěti, aby v něm nevznikly do budoucna pochyby, no a převedeno do praxe - když hlídám dítě kamarádce, nechám ho batolit, jedna si ze mě dělala srandu, že ji dítě jedlo hlínu z květináče, to už je právě případ pravděpodobné výchovy tady u Radima jeho rodiči, to už je moc takové dítě pak v dospělosti nemusí znát hranice v čemkoliv, opakem jsou pak příliš úzkostné matky, popř. matky, které za dítě vše dělají - staví hrady apod, dítě má slušnou šanci stát se úzkostným v pozdějším věku.. Anebo si s tím nemusíte dělat hlavu, protože všem nám stejně většinu naučeného smažou mikroglie v nervovém systému, které nastupují s 3. rokem věku a v podstatě se většinu přeučujeme, ale podstatné právě zůstává...takovou paralelou je teorie naučeného chování, kde je to ale spíše o spokojenosti se sebou samým, pokud rodič příliš nezasahuje a nechá dítě pracovat systémem pokus-omyl

no a.. 3) bych nazval fylogenetickým faktorem, tzn. je dokázáno, že děti učíme bezpečně nápodobou. To vždy říkám mladým, začínajícím učitelkám (znám 2 takové krátce po škole), že spíše než strašit děti řvaním jako příklad soc. kompetence, zákazy, přík

frantacizek ( 3. května 2022 15:17 )

aspoň ví, že žije

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání