Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Miliardář Passer jel po dálnici 417 km/h: Vyšetřuje ho německá policie

Autor: ČTK - 
24. ledna 2022
18:54

Německá policie v pondělí zahájila vyšetřování českého podnikatele Radima Passera kvůli tomu, že loni na jedné z německých dálnic jel rychlostí přes 400 kilometrů v hodině. Podle agentury DPA úřady miliardáře, který záběry z jízdy zveřejnil na internetu, podezřívají z účasti na nelegálním silničním závodu.

Osmapadesátiletý Passer podle svého vyjádření vůz značky Bugatti testoval na zhruba desetikilometrovém rovném úseku dálnice A2, která spojuje Berlín a Hannover. Uvedl, že bezpečnost, za kterou děkuje Bohu, pro něj byla prioritou. Jak ale poznamenala média, na záznamu je vidět několik aut, které Passer předjíždí. Navíc jízdu, při níž dosáhl až 417 kilometrů v hodině, neabsolvoval za bílého dne.

Kritika ministerstva dopravy

Rychlostní test Čecha už minulý týden kritizovalo německé ministerstvo dopravy. Teď přicházejí další kroky. Podle německých zákonů je nelegální silniční závod trestný i v případě, že se ho účastní jediný řidič, "pokud jede nepřizpůsobenou rychlostí a hrubě v rozporu se silničními předpisy a bezohledně, aby dosáhl co nejvyšší rychlosti".

Policejní mluvčí počínání Passera, který své vozy na německých dálnicích testoval opakovaně, označila za nezodpovědné. Dopravní expert Ferdinand Dudenhöffer zase vyjádřil přesvědčení, že jízda rychlostí nad 400 kilometrů v hodině je nanejvýš nebezpečná. "Chceme multimilionářům dovolit užívat si na veřejných silnicích radovánky, které mohou ohrozit lidské životy?" tázal se.

Český miliardář

Zveřejněné video by podle něj mělo být popudem k zamyšlení, co má být ještě na německých dálnicích povolené, a co už nikoli. Třeba by se podle něj dalo zakázat, aby po dálnicích jezdila auta, která nemají omezenou maximální rychlost v určité výši.

Passer, který je podle magazínu Forbes 33. nejbohatším Čechem, si německou dálnici vybral podle všeho proto, že na nich z velké části neplatí žádné rychlostní omezení.

V Německu se v posledních letech opakovaně diskutuje o tom, zda zavést na dálnicích všeobecný rychlostní limit 130 kilometrů v hodině. Výzkumy totiž ukazují, že na úsecích bez limitu dochází k výrazně vyššímu množství závažných nehod.

cid2000 ( 25. ledna 2022 11:25 )

Teď se bude bát přes hranice s tímto konkrétním vozem !! Němci si ho při další návštěvě odstaví a počkají si na něj i rok !Zabaví ho! Tomu věřte ! Doporučuji smu aby se Německu s Bugatkou vyhnoul, pokud ji nebude chtít na pár let uskladnit na policejním parkovišti pro VIP LUXusní auta od podobných bohatých lidí, ale chudých duchem. Bohužel, si nesmyslným pokusem v provozu udělal negativní reklamu a především morální zápornou reklamu o jeho egu ! A to je i kazatel adventistů 7 dne proboha ! Zbytečně v další části svého života bude muset řešit s právnikama svou obranu proti německým úřadům atd. A ti se s nikým nepářou ať je bohatý nebo ne! Klidně mu dají pokuty v miliónech korun na naše podle majetku!! Drahý pokus o ničem !Nikdo to neocení!a to chlubení je dětinské!! Není v soutěži F1. Není to morálně vyzrálí zkušený člověk ve svém věku! Peníze vám nedají rozum ani pokoru k životu !!

sasa vs.cenzor ( 24. ledna 2022 20:31 )

mistr světa omeleta - chtěl bych vidět kdyby mu tam vjel unavený " kamioňák " cestou z Belgie do Rumunska jak by to zmińovaný někam naPASÍROVAL ?

Tohle je masakr z DEB-ility a řekl bych rovnou na titul hlupák roku !

apoho ( 24. ledna 2022 20:30 )

Koukám, že na takové pitomosti se bulvár ale i seriozně se tvářicí média budou hooodně dlouho pást.
Na druhou stranu je to veksláček, který udělal životní terno atak si myslí, že mu svět leží u nohou. Nevím, co ho vedlo k medializaci této pitominy.
Já jedu občas 300 km/h i na české dálnici a nemám potřebu o tom točit videa a strkat je do virtuálního světa.


Měl se dobře a moc chrochtal, tak teď mu to média a možná i úřady okoření špetku

sasa vs.cenzor ( 24. ledna 2022 20:25 )

Doufám že ho Německá POLICIE a Úřady připraví o ŘIDIČÁK a může si to své Bugatti leda tak LEŠTIT !


jestli si chce zazávodit, ať si zaplatí třeba Hockenheim, Nurburgring

krtek. ( 24. ledna 2022 20:03 )

jestli ho němci nas*rou, tak si tu dálnici koupí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání