Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Ten je mrtvej“: Řidič sdílel děsivé video hromadné nehody na D5

Autor: jel, ČTK - 
20. ledna 2022
16:56

Ve čtvrtek kolem poledne došlo k děsivé hromadné dopravní nehodě na dálnici D5. Na 33. kilometru dálnice u obce Žebrák ve směru na Prahu havarovalo celkem 20 osobních a 16 nákladních aut. Na sociální síti se objevilo video zveřejněné jedním z řidičů, který byl přímo v centru nehody.

Šokující záběry natočil jeden z řidičů, kterého havarovaná vozidla uvěznila na silnici. Na videu je vidět, že v momentě, kdy k nehodě došlo, byla v úseku dálnice špatná viditelnost a vozovka byla pokryta vrstvou sněhu. 

Video  Hromadná dopravní nehoda na dálnici D5  - Tomáš Hubka
Video se připravuje ...

V úvodu videa jsou vidět tři nabouraná nákladní vozidla, která blokují průjezd dálnicí. Kolem řidiče, který záběry natočil, pak projíždějí další a další auta. Většina z nich nedokáže na kluzké silnici před nehodou dobrzdit. Nejděsivěji vypadá moment, kdy přijíždí další kamion, který zřejmě v poměrně velké rychlosti vjede přímo do ostatních vozidel. „Ten je mrtvej,“ komentuje hrůznou situaci autor videa.

K nehodě došlo u obce Žebrák na Berounsku. Celkem havarovalo 36 aut. Zranilo se celkem šest osob, z toho dvě těžce. Podle mluvčí záchranářů Petry Homolové byli dva lidé ve voze zaklíněni.

Dálnice byla v obou směrech uzavřena po dobu několika hodin. Kolem čtvrté hodiny hodiny byl obnoven provoz ve směru na Plzeň jedním jízdním pruhem. Ve směru na Prahu je dálnice stále uzavřena a podle mluvčího ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla bude vyproštění trvat minimálně do osmé hodiny večerní. 

Příčiny nehody policie vyšetřuje, podle Suchánkové nelze vyloučit, že na vině jsou i zhoršené povětrnostní podmínky. „Tou dobou se přes střední Čechy přehnala sněhová vánice, může to mít rovněž vliv. Budeme zjišťovat, jak se stala první nehoda a jaký byl časový sled dalších událostí,“ řekla mluvčí.

Uživatel_5563820 ( 22. ledna 2022 22:52 )

Zatím ze všech videí co mě přistálo na kanál jsem neviděl auto co by v takovém saigonu mělo zaple koncové mlhové světla...... ??????? Žumpa nemyslíte že by to např o něco dříve upozornilo některé ze mají o něco dříve šlápnout na brzdy ?

Uživatel_5563574 ( 20. ledna 2022 22:36 )

Jo me takhle pred 5 lety vystrelily z auta celnim sklem. Predemnou dodavka na snehu zacala tancovat az zastavyl v te dobe sem mel uz signalky pusteny bylo 4 rano a az v 10 dopoledne prijel nejakej manik po praci domu vzal traktor a prohrnul jednu stranu tim natahl snih na me az do visky okna a frajer po prohrnuti si to kulil a ulitlo mu to a me celne sundal a ja skoncil s nastiplou klicni kosti rozbytou hlavou a trochu porezanej. Jo kdyz se chvata tak to odskacou vsichni. Ja osobne radsi pojedu na ledu 30 i min abych neohrozyl sebe nabo dalsi lidi. Ale kdyz vydim jak v praze na 80km rychlosti polaci jedou pres sto a je mlha tak co se asi muze stat jineho a prazaci jakbysme. Furt spechaj ja radsi vyrazim driv a dojedu taky vcas a celej

nick55 ( 20. ledna 2022 19:56 )

jak kdy, brácha takhle před 10 lety na D1 vylezl přes dveře spolujezdce a svodidla na travnatý pruh u svodidel v protisměru, od té doby slaví narozeniny 2x

krtek. ( 20. ledna 2022 19:29 )

v dané chvíli je v autě nejbezpečněji, vlevo měl svodidla, takže by neotevřel dveře a pokudy by vystoupil vpravo, něco by ho smetlo, tam to lítalo jak u Verdunu

nick55 ( 20. ledna 2022 19:03 )

Ty *** vůbec nelituju a ten blb co si to natáčel měl taky namále, dřepět v takové situaci v autě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání