Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Český miliardář na dálnici testoval luxusní sporťák: Vytáhl to až na 417 km/h!

Autor: rc - 
11. ledna 2022
10:44

Klidná dálnice mezi Berlínem a Hannoverem a na ní se prohánějící luxusní auto Bugatti Chiron Sport! Český podnikatel a milovník rychlých aut Radim Passer chtěl vyzkoušet sílu svého auta, tak se rozhodl, že se projede po německé dálnici. Během rychlostního testu to jeden z nejbohatších Čechů vytáhl až na 417 km/h a své fanoušky potěšil publikováním videa z palubní kamery.

Na sociální síti YouTube se objevilo video od jednoho z nejbohatších Čechů Radima Passera. Jak upozornil server auto.cz český podnikatel má rád rychlá auta, která obzvlášť rád podrobuje rychlostnímu testu. Jeden takový provedl podle výše zmíněného serveru v roce 2015, kdy si pořídil Bugatti Veyron. K rychlostní zkoušce si vybral úhledný úsek dálnice A2 u německého Wittenbergu. Mezi Berlínem a Hannoverem se po dálnici řídil rychlostí až 402,5 km/h a na „místo činu“ se vrátil v červenci loňského roku. Tentokrát rychlostnímu testu podrobil sporťák Bugatti Chiron Sport.

„Je červenec 2021 a uplynulo šest let od naší poslední cesty na dálnici poblíž Wittenbergu v Německu,“ napsal k šokujícímu videu na YouTube s tím, že pro jízdu zvolil nedělní ráno, kdy je dálnice téměř prázdná. V komentáři dále vysvětluje, že desetikilometrový úsek dálnice A2, který vybral, je tříproudový a po celém úseku je dobrá viditelnost. „Bezpečnost byla prioritou,“ zdůrazňuje v popisku.

Zároveň server auto.cz uvádí, že ještě před testovací jízdou, jejímž cílem bylo zjistit, jaké rychlosti auto na dálnici dosáhne, ho nechal majitel zkontrolovat v sídle automobilky Bugatti ve francouzském Molsheimu. „Děkujeme Bohu za bezpečnost a dobré podmínky, protože jsme byli schopni dosáhnout rychlosti 414km/h!“ oznámil v popisku Passer. Ačkoliv samotná jízda proběhla v červenci, video, které zachytila kamera na palubní desce, publikoval podnikatel až minulý rok v listopadu. Kamera snímala z palubní desky celou jízdu a tak si divák může užít adrenalinovou jízdu, jakoby seděl sám ve voze. Passer dodává, že kromě Bugatti testoval rovněž Porsche 11 Turbo, Lamborghini Aventador a Bentley Flying Spur.

bizon_pepa ( 14. ledna 2022 08:34 )

Expert se zlobí, ze nebyl pozván. Přitom může být rad, protože by si minimálně pustil do trenek.

y1xcvbnm ( 12. ledna 2022 08:41 )

ten muž mi připadá dost starý na to aby dělal takové věci, nemá už postřeh a reakce, tak bych to raději nedělal, na odevzdání řidičáku to není ale !!! pozor pozor

jajas ( 12. ledna 2022 07:06 )

Za penis miliardáře taky ne......

sidneyfoster ( 12. ledna 2022 04:46 )

Touto rychlostí bych si po D1 netroufl.

.tg.bb ( 12. ledna 2022 00:14 )

Pán asi neví - i v Německu muss man rechts fahren.

Zobrazit celou diskusi