Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sbírka bot za 5,8 milionu i poznávací značka dražší než auto: Zbohatlíci z Dubaje šokovali šíleným přepychem

Autor: jel - 
6. ledna 2022
05:25

Britská televize BBC představila několikadílný dokument s názvem Inside Dubai: Playground of the Rich (česky Uvnitř Dubaje: Hřiště bohatých). V něm se zaměřuje na životy bohatých lidí, kteří se přestěhovali do města ležícího ve Spojených arabských emirátech. Ti v dokumentu ukazují svůj luxusní život, Jejich výstřelky diváky doslova šokovali.

Dubaj je hlavní město stejnojmenného emirátu a je domovem více než 2 milionů přistěhovalců. Mnoho z nich bydlí v tomto velmi moderním městě v luxusu. Jednou z postav dokumentu je Abu Sabah, jeden z 52 000 milionářů, kteří v Dubaji žijí. Ten má na svém autě poznávací značku, která ho stála více, než samotné auto. Její cena byla neuvěřitelných 197 milionů korun. A proč byla tak drahá? Je na ní totiž pouze jediná číslice. 

Boháč údajně jednou přišel do hotelu a nepustili ho tam, i přesto, že měl luxusní vůz. „‘Musíte mít i pěknou SPZ,’ řekli mi,“ popsal Sabah v dokumentu s tím, že mu řekli, že jsou to maximálně dvě číslice. Milionář se ihned vydal koupit si několik takových poznávacích značek.

Další postavou dokumentu je Britka Gaynor Scottová. Ta se provdala za jednoho z nejbohatších obchodníků na Normanských ostrovech a tak nyní žije v luxusu. Rozmazlená dáma se pochlubila, že znali s rodinou nechvalně proslulého zimbabwského diktátora Robert Mugabeho.

Scottová s manželem a dvěma dětmi v dokumentu přiletěla do svého sídla soukromým letadlem, při příchodu jim pianistka hrála oblíbenou skladbu a obsluha přinesla Gaynor kávu, na které byl její obličej. 

Další účinkující Sonia Pronková pro změnu předvádí svou sbírku bot a kabelek. Jenom její obuv ji vyšla v přepočtu na 5,8 milionů. Otázka, zda vlastní nějaké padělky ji zaskočila, nejprve nechápala, co tím tazatel myslel, pak odpověděla, že pokud si někdo nemůže dovolit pravou značku, neměl by si kupovat nic. 

To je jen krátký výčet toho nejbizarnějšího, co rozmazlení boháči v BBC předvedli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi