Zloděj se do zaparkovaného auta ve Vojtěšské ulici v Praze 1 vloupal ve čtvrtek časně ráno. Muž si odnesl lup v podobě několika cenných věcí a klíčů od jiného vozu. Způsobil tak škodu za necelých třicet tisíc korun.

Klíčky od cizího auta ho nenechaly klidným a v nekalosti vesele pokračoval dál. V ulici obcházel další zaparkovaná auta a zkoušel, kterému by kradené klíčky mohly patřit. Po několika pokusech se mu otevřelo zaparkované BMW. Neváhal, sedl do auta za více než jeden a půl milionu korun a odjel.

Kriminalisté se ihned dali do práce. Zajistili několik kamerových záznamů a trasovali cestu zloděje v luxusním bavoráku. Vypátrali ho krátce před třetí hodinou ranní, kdy si v ulici Újezd všimli projíždějícího auta, které odpovídalo popisu kradeného BMW. Nejistí si policisté byli jen registrační značkou. „Lustrací zjistili, že registrační značky, které byly na projíždějícím vozidle osazeny, jsou v systémech PČR vedeny jako kradené. Tím se jim potvrdilo, že se s největší pravděpodobností jedná o hledané vozidlo a z tohoto důvodu se ho rozhodli za pomoci služebního vozidla velitele policie v barevném provedení zastavit,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Nezvládl jízdu

Řidič na výzvy nereagoval a začala policejní honička pražskými ulicemi. Netrvalo dlouho a řidič byl dopaden. Na kluzké silnici nezvládl zatáčku a naboural do čtyř zaparkovaných aut.

„Policisté šestadvacetiletého řidiče a jeho spolujezdkyni za použití donucovacích prostředků zadrželi a po ošetření převezli na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů,“ řekl Hrdina. U výslechu se muž ke krádeži dvou aut přiznal. Aby toho nebylo málo, policisté zjistili, že muž řídil pod vlivem drog a má zákaz řízení. Zloději hrozí až 8 let za mřížemi.

Fotogalerie
8 fotografií