Podvodníci před loňskými Vánoci lákali zákazníky na nízkou cenu, za kilo cukroví chtěli 280 korun. Dvojice v době vrcholící vlny covidu přidala i smutný příběh restaurace, která kvůli pandemii trpí. Nákupem cukroví tak mohli zákazníci podnik podpořit. 

Okradení zákazníci

Na příběh krachující restaurace se nechalo nachytat téměř 350 zákazníků. „Nechala jsem se strhnout sentimentem restaurace, která kvůli lockdownu nemá zákazníky, krachuje a tak se snaží vydělat alespoň na tom cukroví,“ řekla jedna z podvedených zákaznik pro CNN Prima News.

„Kriminalisté v průběhu dubna obvinili dvojici, a to třicetiletou ženu a jednačtyřicetiletého muže z trestného činu podvod, kdy jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Povedená dvojice si na zálohách důvěřivých zákazníků vydělala až 200 tisíc korun.

Podobný případ policie letos zatím nezaznamenala, přesto varuje veřejnost, aby byla obezřetná před podobnými podvodníky. Pokud si objednáváte cukroví, buďte opatrní a firmu si důkladně prověřte. Podezřelá může být i nízká cena. 

Video
Video se připravuje ...

Perníčky: Kde se vzala nejoblíbenější vánoční tradice? Videohub