Pražští kriminalisté se případem zabývají od minulého víkendu. Podvodník se se svými objekty seznámil přes seznamovací portál, oba případy se odehrály v Praze 4, jeden v sobotu, druhý pak hned v neděli.

Omámit a okrást

Zloděj a podvodník měl plán dobře promyšlený. Dosud nic netušící oběti muže vždy pozvaly do svých bytů. Tam společně vesele holdovali alkoholu, mladík přitom čekal na vhodnou příležitost, aby oběti nalil do pití jakousi tekutinu. Poté se poškozeným udělalo nevolno a usnuli. Muž vzal z bytu elektroniku a zmizel, o zdravotní stav svých obětí se už nestaral. Jeden z mužů musel po vypití utlumujícího nápoje a následném probuzení vyhledat lékařskou pomoc a skončil v nemocnici!

Podle kriminalistů může mít mladík takových případů na svědomí více. V případě dopadení mu hrozí až deset let za mřížemi. „Dle výpovědi poškozených se mělo jednat o zhruba dvacetiletého muže, který mluvil několika cizími jazyky,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policie nevylučuje, že by mohlo jít o cizince. Apeluje proto na hoteliéry i recepční, aby zbystřili. Zároveň policie žádá veřejnost o pomoc, pokud muže na záběrech poznáváte, volejte 158. 

„Nabádáme občany na rizika spojená s komunikací a následným seznámením na sociálních sítích. Anonymita internetu umožňuje pachatelům jednoduše vyhledávat potenciální oběti,“ varují policisté.

Fotogalerie
3 fotografie