Dvojice kradla ve středu krátce po poledni v nonstop jídelně na Andělu. Muž a žena přišli do jídelny v době obědů, ani jeden z nich ovšem neměl v úmyslu se na místě najíst. Měli jiný plán a ten si předem promysleli. Žena kradla, její komplic hlídal.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice kradla v jídelně na Andělu. Ze šatny pro zaměstnance šlohl muž a žena peněženku s několika tisícikorunami a platební kartou. Policie je dopadla po třech hodinách. Policie Čr

Zlodějka vychytala chvíli, kdy zaměstnanci byli zaneprázdněni vydáváním obědů, a pronikla do šatny, která naneštěstí nebyla zamčená. Žena začala šatnu prohledávat, za chvíli narazila na batoh, kde byla peněžnka s několika tisícovkami a platební kartou. Věci si vzala a odešla zpátky do jídelny, kde na ni čekal muž, který ji celou dobu jistil. Žena mu kradené věci odevzdala a společně odešli.  

Překvapení

Když zaměstnanci zjistili, že byli okradeni, okamžitě zavolali policii. Vychytralá dvojice si myslela, že tím vše skončí a nepočítala s tím, že by je mohla policie hledat. Proto se ani neschovávali a o to více byli překvapeni, když byli dopadeni. Policisté znali jejich podobu z kamerových záznamů a po necelých třech hodinách tuto povedenou dvojici našli na Andělu. Peněženka se nalézt nepodařila, zlodějíčci ji prý hodili do odpadkového koše, ten byl však vyvezen ještě předtím, než byla dvojice dopadena. 

Zadržení mají bohatou trestní minulost především majetkového charakteru a shodně již byli i několikrát trestně stíháni. V současné době jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí několikaletý trest odnětí svobody,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Závodní jídelny a podobná stravovací zařízení mohou být v současné situaci otevřená, musejí ale dodržovat přísná hygienická nařízení.

Fotogalerie
5 fotografií