Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie rozehnala nelegální party: 56 lidí v podkrovním bytě, vířivka na střeše a spaní v kukani!

Autor: pom - 
6. dubna 2021
05:00

Kluby, hospody i restaurace jsou z důvodu vládních nařízení zavřené, tak si udělali megaparty doma! Policisté v neděli večer rozprášili nelegální večírek 56 lidí, kteří ve studentském bytě v centru Prahy popíjeli alkohol a nezřízeně se bavili. U tří z nich také našli drogy. Mejdan se konal v obřím střešním apartmánu, který mladým lidem pronajímá společnost Bee Livin. K dispozici tam mají dvě společné střešní terasy s vířivkou a výhledem na město i společenskou místnost se stolním fotbalem, spí se v uzamykatelných kójích o šířce 120 cm.

Velký hluk se podle oznámení, které se v neděli vpodvečer ozvalo na lince 158, ozýval ze střešního bytu ve Vojtěšské ulici v centru Prahy. Policisté hned vyrazili na místo a zjistili, že se v bytě v nejvyšším patře koná nelegální večírek! V bytě podle informací Blesku žijí oficiálně čtyři lidé, v neděli večer jich tam ale bylo 56! Popíjeli a hlasitě se bavili, jako by žádná vládní nařízení neexistovala.

Byt, který má rozlohu 388 metrů čtverečních a rozkládá se na celkem třech podlažích, funguje jako komunitní spolubydlení pro mladé převážně cizince. Většina prostor je společných, a využívají je tak všichni, kteří v bytě žijí. Jeho součástí je střešní terasa s luxusním výhledem na Prahu. Po schodech dolů se dá sejít na další střešní terasu, kde je nájemníkům k dispozici vířivka i posezení s grilem.

Z terasy lze pak vstoupit rovnou do prostorné místnosti – kuchyně spojené s jídelnou i první obývací částí bytu, ve které se jeho obyvatelé mohou dívat na televizi, pařit na herní konzoli nebo si zahrát stolní fotbálek. Fotografie z mejdanu, které policisté zveřejnili, zachycují desítky bavících se mladých právě v této obývací části bytu.

V patře je jedna ložnice a jedna koupelna, o patro níž je ložnic pět a koupelen šest a také další obývací část s krbem. Jediné soukromí poskytují dřevěné spací kóje umístěné v ložnicích. Každému obyvateli náleží jedna, vejde se do ní prakticky jen postel široká 120 cm a několik poliček a dá se zamknout. V jedné ložnici jsou dvě takové kóje umístěny hned nad sebou.

Byt v centru Prahy, kde se 4. dubna 2021 konala nelegální party. Byt v centru Prahy, kde se 4. dubna 2021 konala nelegální party. | reprofoto Bee Residence

„Každá ložnice má svoji koupelnu, jsou rozděleny dle pohlaví,“ říká ve videu na webu společnosti její jednatel, který se o ubytování ve Vojtěšské stará. Běžná cena takového bydlení je podle informací z webu společnosti 11 990 korun měsíčně, aktuálně se dá v bytě bydlet za 8 990 korun v případě, že je ubytování sjednáno na víc než pět měsíců, pokud na méně, platí nájemník měsíčně 9 990 korun.

Porušení nařízení

Policisté všechny lidi, kteří v bytě navzdory nařízením našli, během zhruba dvouhodinového zásahu ztotožnili a celou událost zadokumentovali. „Následně celou akci ukončili a všechny osoby oznámili pro podezření z porušení současných vládních nařízení příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Tři z nich budou navíc řešeny v samostatném správním řízení pro držení malého množství drog,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Blesk požádal o vyjádření také oba muže, kteří byli uvedeni na stránkách firmy, která byt pronajímá, jako kontaktní osoby. „O tom, že by se v bytě konal nelegální večírek, nevím, jsem momentálně v zahraničí. Ubytování má na starosti můj bratr,“ řekl Blesku jeden z nich. Druhý z mužů, který je zároveň jednatelem společnosti, do uzávěrky článku na dotazy nereagoval.

Video  Nelegální večírek v centru Prahy, 4. dubna 2021.  - CNC / Václav Burian
Video se připravuje ...

vasek jozef ( 8. dubna 2021 11:19 )

A.C.A.B. Mrdky policajtský *** aby jste kouřili dick na hlaváku za pomeranče buzny

jajas ( 6. dubna 2021 17:55 )

A mně fakt udivuje, že prostě nemůžeš pochopit, co tady píšu(šeme). Když se jeden koupe a druhý sprchuje a současně se někomu chce na WC....tak fakt nevím. V jedné místonosti je vše....ale jen vždy pro jednoho? Proč? A ano, pochopili jsme že máš vélkou koupelnu, já asi taky (oproti panelákovým, jak s oblibou sděluješ), ale WC preferuji vždy zvlášť, i kdyby měla koupelna zabrat celé poschodí! A už raději končín, je to stále dokola. Ještě jednou, velkou koupelnu mám a viděl jsem i větší! A WC určitě zvlášť.

e.lesanova ( 6. dubna 2021 17:45 )

Klasická pražská "lumpárnička" za dlouhé peníze...půdy a podkroví se skupovaly za pár drobných, trochu pofackujete, nyní za desítku za kus pronajímáte mladým cizincům, pro něž to není žádná položka a neřeší detaily, bydlení v centru je priorita.....nic z toho se moc neodvádí, stálý tučný příjem zaručen...tohle je jen jeden z mnoha a mnoha dalších

bauta ( 6. dubna 2021 16:33 )

Je divné, že to hasičům při kolaudaci nevadilo.

bauta ( 6. dubna 2021 16:31 )

Ty kotce Bee Living ve Vojtěšské7 za desítku a více měsíčně musel někdo ze stavebního úřadu polovolit. Proč ne,si asi řekl, když majitel domu je z Monackého knížectví a s.r.o tam provozuje dvacetiletý hošík .Nyní je to tam nové od září, časem to bude mohutné semeniště štěnic, švábů a všemožných nemocí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa