První obětí lidské hyeny se stal na parkovišti u tachovského obchodního domu ochotný stařík (80). Zloděj ho oslovil a žádal, aby mu rozměnil eurovou minci na koruny. Vzápětí využil chvilkové nepozornosti seniora a ukradl mu z kapsy peněženku.

„V té se nacházely osobní doklady a doklady od vozidla, finanční hotovost ve výši 1 000 korun, 70 euro a platební karta,“ vypočetla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. U karty měl senior poznamenaný PIN, zloděj tak vzápětí vybral z bankomatu ještě pět tisícovek.

Babičce sebral deset tisíc

Kořist cizince navnadila, a tak svůj fígl s eurem o chvilku později zopakoval. Za oběť mu padla seniorka (79). „Důvěřivá žena chtěla v dobré víře dotyčnému vyhovět, a tak vyndala z kabelky peněženku. Ve chvíli, kdy ji otevřela, aby našla drobné mince, jí dotyčný v nestřeženém okamžiku odcizil finanční hotovost ve výši 10 800 korun,“ popsala Jiroušková. Když seniorka zjistila, co se stalo, byl už muž pryč.

Oba okradení se obrátili na policisty. Ti zjistili totožnost drzého zloděje a vyhlásili po něm pátrání. Klec spadla na Klatovsku. Policisté při silniční kontrole muže dopadli, seděl na místě spolujezdce. S radostí si jej převzali kriminalisté.

VIDEO: Muž a žena pomohli stařence s nákupem, ta pak zjistila, že jí chybí peníze i platební karty.

Video
Video se připravuje ...

Muž a žena pomohli stařence s nákupem, ta pak zjistila, že jí chybí peníze i platební karty. Policie České republiky