Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Smrt dítěte na závodech má šokující pokračování! Svědek události tvrdí: Truck vlítl přímo do diváků!

Aktualizováno -
2. května 2022
19:47
Autor: Jan Doležal - 
2. května 2022
05:00

Děsivé svědectví! Chlapec, který zemřel v sobotu odpoledne pod koly náklaďáku při závodech trucků v Černuci na Kladensku, nevběhl na závodní trať. Očitý svědek neštěstí tvrdí, že mnohatunový kolos vjel do lidí v místech určených pro diváky!

Svědek tvrdí, že osmikolová Tatra 813 »pancéřák « byla povolána k vyproštění jiné převrácené tatry. A projížděla sekcí, kudy chodily celé proudy lidí. „Dalo by se to považovat za divácká místa,“ napsal návštěvník závodů na sociální síť. Řidič jel podle něj bezohledně a cestou do kopce nemohl vidět přes horizont, za kterým chodili lidé ke stánkům.

„Valil tatru na plný plyn, přejel horizont a vlítl do lidí. Uskakovali, kam mohli,“ popisoval muž. Po pár vteřinách, když se usadil prach, se podle jeho popisu z písku zvedla udivená maminka s miminkem v náručí, vedle sebe převrácený kočárek a kousek od ní leželo tělíčko asi šestiletého chlapce. „Řidič vylézá z kabiny a agresivně něco řve na lidi okolo, kteří řvali na něj. Vůbec nevěděl, že někoho přejel…“ napsal svědek. Zda se neštěstí odehrálo tak, jak popisuje, nyní zjišťují policisté. Slova o tom, že k tragédii došlo mimo trať, ale potvrzují i další návštěvníci. 

Dopravní expert Jan Pechout: Opatrnost je priorita

„Místo, kde se závodí, a prostory pro diváky musí být při podobných akcích jasně dané a ohraničené páskou. Je ale těžké jaksi fyzicky od sebe obě strany oddělit. Nejdůležitější je opatrnost jak návštěvníků, tak závodníků, především jde-li o tak velké vozy na tak těžkém terénu, kde řidiči mají sníženou možnost výhledu s řadou tzv. mrtvých úhlů. Co se přesně stalo, musí zjistit policie.“

Chtěl se vyhnout?

Očitý svědek míní, že neštěstí se stalo v místech, kde mají kamiony jezdit pomalu a s velkou opatrností. „Kluk se spíš snažil tatře vyhnout, než aby pod ni nečekaně vběhl. Ale jak zareagujete, když dva metry od vás najednou vylítne náklaďák,“ napsal. Neštěstí sledoval, jak uvádí, ze zhruba 10metrové vzdálenosti.

Příspěvek smazal 

Jakmile muž umístil příspěvek na sociální síť, začaly mu chodit nejrůznější komentáře, zřejmě od lidí, kteří jsou přesvědčeni, že za tragédii mohou jen rodiče dítěte. Rozhodl se proto svědectví stáhnout a zpřístupnit ho až po výpovědi na policii. 

Výslechy a posudky 

Příčiny neštěstí jsou předmětem vyšetřování. „Pána vyslechneme stejně jako ostatní svědky a budeme vyhodnocovat také záběry, které nám poskytnou lidé z místa. Na řadu přijdou i znalecké posudky,“ řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Podle CNN Prima News měl srážce podlehnout „Ani ne čtyřletý chlapec“.

Video  Během mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, tzv. Truck Trial v Černuci zemřelo dítě.  - Blesk - Václav Burian
Video se připravuje ...

mirik10 ( 3. května 2022 13:31 )

Vy jste ten článek nečetl. Svědek napsal, že náklaďák jel vyprostit jiný náklaďák. Tudíž nezávodil a nejel po trati.

pitomik007 ( 2. května 2022 18:53 )

Viděl 💩

kralovna-vsech-mori ( 2. května 2022 17:59 )

Proč????

kralovna-vsech-mori ( 2. května 2022 17:58 )

A proč se tam, jak píšou válela po zemi i jeho matka s miminem v náručí?

kralovna-vsech-mori ( 2. května 2022 17:56 )

Proč zákaz? Každý snad ví co zvládne. Dítě si měla uhlídat matka. Jenže to vypadá, že tam s děckama vlezla i ona.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání