Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Při závodech náklaďáků na Kladensku zemřelo dítě! Náklaďáku vběhlo pod kola

Aktualizováno -
1. května 2022
12:29
Autor: ČTK, pma - 
30. dubna 2022
13:43

Během sobotního dne došlo v obci Černuc na Kladensku k tragédii. Během víkendového mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, tzv. Truck Trial, zemřelo dítě. Podle dostupných informací dítě vběhlo na trať a tragicky skončilo pod koly náklaďáku. Co tragédii předcházelo, budou policisté vyšetřovat. Ředitel závodu víkendovou akci, která měla trvat až do neděle, zrušil. Policie nyní vyslýchá svědky.

V Obci Černuc nedaleko Kladna došlo v sobotu po poledni ke smrtelné nehodě. Během víkendového mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, tzv. Truck Trial, zemřelo dítě. Informaci Blesku potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Monika Nováková.

Podle serveru iDNES.cz k neštěstí došlo ve chvíli, kdy nákladní vůz přejížděl mezi sekcemi. Při těchto závodech nákladní auta plní úkoly v takzvaných sekcích, mezi kterými přejíždějí.

Záchranná služba na místo vyjížděla kolem 13. hodiny. „Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt,“ uvedla. Policie zkoumá, co neštěstí předcházelo.

„Budeme zjišťovat, jak k celé události došlo a co celé tragické události předcházelo, budeme na místě vyslýchat svědky. Kolegové budou vyslýchat i řidiče, aby nám vše popsal ze svého pohledu, nevím, zda se tak už stalo. Musíme zjistit, zda byla dodržena veškerá bezpečnostní pravidla, zda to dítě bylo v zóně, kde mohlo být. Musíme zjistit, zda pořadatelé něco nezanedbali,“ sdělila pro iDNES.cz krajská mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Pohlaví, věk ani totožnost dítěte policie nepřiblížila. Na místo tragédie byla dle iDNESu.cz vyslána krizová interventka. Ta má pomoci rodině zemřelého dítěte.

Ředitel závodů, které se v obci Černuc konají již několik let, Bohumil Báša, ČTK řekl, že závody, které měly pokračovat až do neděle, jsou zrušeny. K podrobnostem neštěstí se vyjadřovat nechtěl. Na místě mělo být zhruba šest až sedm stovek diváků a závodit mělo 38 vozů.

Policie v neděli uvedla, že pokračuje ve vyšetřování smrti dítěte. Bude třeba vyslechnout vyšší počet svědků i zhlédnout případné záznamy, které bude mít policie k dispozici, požádá o pomoc i veřejnost. Bližší informace k okolnostem neštěstí nebudou policisté nyní zveřejňovat, uvedla Schneeweissová.

Video  Během mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, tzv. Truck Trial, v Černuci zemřelo dítě.  - Blesk - Václav Burian
Video se připravuje ...

kdoasi ( 1. května 2022 15:55 )

Evidentně nechápete, že na vině zřejmě nebyli rodiče, ale řidič tatry. Soudim z příspěvku očitého svědka na fb. Když kouknete do jiných diskuzí, je tam screen jeho komentu z fb, který ovšem musel do ukončení vyšetřování dočasně skrýt.

amaliana ( 1. května 2022 13:46 )

přes trať? Asi nejste normální..

amaliana ( 1. května 2022 13:45 )

neprávem? To nemslíte vážně, pokud šlo o malé dítě tak mají rodičové nějaké povinnosti.

kdoasi ( 1. května 2022 12:53 )

Rodiče asi obviňujete neprávem.

kdoasi ( 1. května 2022 12:52 )

Soustrast se nepřeje, ale vyjadřuje...to jen na okraj. Jinak na fb zveřejňoval celou událost přímý svědek, který potvrzuje vaše slova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání