Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (6) vběhl pod kola audi! Bolest pomohl zahojit plyšový superhrdina

Autor: jžk - 
28. dubna 2022
16:59

V úterý 12. dubna 2022 došlo ke střetu šestiletého chodce a osobního vozidla v obci Hrubý Jeseník na Nymbursku. Chlapec naštěstí neutrpěl vážná zranění.

Šestiletý hoch tak dostal jako vůbec první plyšového superhrdinu Nehoďáčka, který má za úkol odpoutat pozornost dětí od jejich vlastního neštěstí. Za to si podle policie však mohl sám, při přecházení silnice se totiž špatně rozhlédl.

Řidič audi už nemohl střetu zabránit, prodělání dechové zkoušky vyšlo negativně. „Při dopravní nehodě došlo k blíže nespecifikovatelnému zranění chodce, se kterým byl převezen do nemocnice v Kolíně na další vyšetření a především na pozorování,“ uvedl mluvčí Policie ČR Pavel Truxa.

Nový plyšák Policie ČR by měl pomáhat dětem zvládnout stresovou situaci, odpoutat jeho pozornost od nepřímeností a pomoci strážníkům navázat kontakt s obětí nehody. „Ať už se jedná o případy, kdy jsou zraněny samy děti, jejich rodiče, anebo někdo jiný, hračka může v této chvíli znamenat mnoho,“ uvedla metodička dopravní výchovy Markéta Novotná.

Nejtragičtější nehoda v dějinách české železniční dopravy

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání