Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrácená cena i slzy pro Stypku: To nejlepší z letošních Andělů!

/
  • Ceny Anděl 2022
    28. dubna 2022 ● 05:00

    Letošní Anděly zcela ovládl odkaz nedávno zesnulého zpěváka a skladatele Davida Stypky (†41). Ten posmrtně získal rovnou tři ceny. Ne každý ale vítězství přivítal! Kapela Sněť svého Anděla dokonce vrátila... Připomeňte si s námi ty nejzajímavější momenty galavečera.

  • 1.

    Letošní ročník ovládl Stypka

    Hned tři ocenění si vysloužil zpěvák a skladatel David Stypka (†41), který loni v lednu podlehl rakovině slinivky a covidu-19. „David byl pro mě jeden z nejlepších muzikantů vůbec, všechny nominace by měl hlavně proměnit ve vítězství,“ uvedla na začátku večera pro Blesk zpěvačka Deborah Kahl alias Debbi (28). Stypka byl podle ní jeden z nejlepších umělců naší doby a všechny nominace si zasloužil. Výjimečný byl podle ní hlavně svým citem pro slova; ten se hledá velmi těžko a po zpěvákovi tak zůstane velká díra.

     

    Souhlasil s ní i frontman kapely Mirai, Mirai Navrátil (29). Podle toho je sice škoda, že úspěch přišel posmrtně, je ale dobře, že se ocenění Stypka dočkal. „Taky to nemuselo přijít vůbec,“ dodal věcně. Stypka by si ale podle něj zasloužil jak Anděly, tak Slavíky. „Tak nějak to z něj čišelo, že ten týpek je o jeden závit dál, než všichni ostatní. Být s ním byla záruka, že bude zábava a kvalitní humor,“ zavzpomínal.

  • 2.

    Wronka chystá svatbu

    Česko-polský hudební producent Lešek Wronka (61) dorazil se svou krásnou přítelkyní, herečkou známou ze seriálu Ulice, Vendulou Fialovou (34). Dvojice Blesku prozradila, že se blíží svatba! „V nejbližší době,“ mlžil tajemně Wronka. Zda to bude ještě letos, to neprozradil. 

  • 3.

    Žbirkovou málem nepustili dovnitř

    S vdovou po Mekym Žbirkovi (†69) Kateřinou (55) dorazila zpěvačka Martha. Ta přiznala, že je pro ni ztráta pořád těžká. „Můj syn je takový hlídač, vždycky, když hrajou Mekyho v rádiu, tak se běží podívat, jestli brečím. Nebo na mě zavolá 'Mami, brečíš?!" popsala zpěvačka.

     

    Kateřina Žbirková zase přiznala, že Meky byl sice "ideový velitel", byla to ale právě ona, kdo musel věci v praxi řešit a nápady dotahovat do konce. Na akci se přitom málem ani nedostala; u vstupu musela zoufale hledat ten správný e-mail, aby ji pustili dovnitř!

    Právě jejímu zesnulému manželovi Mekymu bylo věnováno speciální vzpomínkové vystoupení.

  • 4.

    Kapela Sněť odmítla cenu

    V kategorii rock vyhrála metalová kapela Sněť s albem Mokvání v okovech. Když ale vlasáči vystoupili na pódium, čekal fanoušky trochu šok. Cenu totiž odmítli kvůli jednomu z největších sponzorů akce, Ochrannému svazu autorskému (OSA). 

    Právě OSA je totiž podle nich nepřítelem undergroundu a byli by tak sami proti sobě. „OSA je zk**vená věc,“ zahlásil na pódiu Marek Drahota.

  • 5.

    Rozklepaná vdova po Stypkovi

    Ocenění za zesnulého Davida Stypku převzala vdova Kateřina. Ta poděkovala všem, kteří s projektem pomáhali, pozdravila své tři děti a přiznala, že se jí na pódiu úplně klepou kolena. „Moc tady chybí, nejen u nás doma,“ řekla Kateřina, která má s Davidem tři děti.

    Bylo to pro ni velmi emotivní, děkovala i za obrovskou vlnu pomoci a empatii, které se jí po předčasné smrti Davida dostalo. Jedna z jeho největších kamarádek, kolegyně Ewa Farna se neubránila slzám a ke konci projevu už jí potoky stékaly po tváři. Odvahu Kateřiny, hudbu Davida i poctu vyjádřilo obecenstvo potleskem vestoje.

    Na pódiu se v průběhu večera objevila i Stypkova maminka Maruška. „Chtěla bych poděkovat všem za všechno a chtěla bych vzkázat Davídkovi tam nahoru, že jsem na něj strašně pyšná, a že jsem strašně šťastná, že jsem mohla být jeho máma, a pořád jsem, děkuju,“ pronesla dojemná slova při přebírání Anděla za album roku.

  • 6.

    Sharlota ze sekáče

    Rapperka Sharlota (25) se Blesku přiznala, že nejraději nakupuje v second handech a fanynkou předražených modelů rozhodně není. Na galavečer dorazila v bělavých hedvábných asymetrických šatech se stříbrným proužkem na obličeji a výraznými blyštivými doplňky. Outfit ji přitom prý rozhodně nezruinoval: za róbu nedala ani dva tisíce.

  • 7.

    »Smrdící« Mikýř

    Když kapela Bandjeez přebírala cenu, Matěj Drabina (35) chtěl vyzdvihnout humor moderátora Martina Mikysky (28). Ze "smrtícího Mikýře" se ale nedopatřením stal "smrdící Mikýř"! „Tak blízko jsme k sobě nešli,“ vysvětloval pobaveně Drabina hned po omylu.

  • 8.

    Hanbatý Jaro Slávik

    Slovenský hudební producent Jaro Slávik (47) dorazil v těsných džínách, ty mu ale zřejmě pořádně drtily "nádobíčko". Slávik si nervózně poposahával do rozkroku, a neovládl se dokonce ani před objektivy fotoaparátů.

  • 9.

    Mišíka zradilo zdraví

    Anděla v kategorii Folk získal za album Noční obraz Vladimír Mišík. Jeho zdravotní stav, kvůli kterému před časem přestal koncertovat, mu bohužel nedovolil cenu si převzít. Sošku tak za něj přezval do kožené bundy nahozený jeho syn Adam.

     

     

     

  • 10.

    Moc krátký mikrofon

    Outfitem zaujala i mladičká rapperka Annabelle (20). Ta zvítězila s klipem ke své písni Running Out of F* Time. Na pódium vystoupala se žlutými ponožkami v černých sandálech na podpatku. S těmi byla dokonce tak vysoká, že jí nestačil mikrofon a museli jí ho přidržovat!

  • 11.

    Nepřehlédnutelná Farna

    Ewa Farna (28) loni Anděly moderovala, letos byla jen jejich ozdobou a vítězkou v kategorii sólová interpretka. Mimo to na pódiu zazpívala i několik písní. K tomu si oblékla výraznou róbu složenou z modrých kalhot volnějšího střihu a rozevlátého rudého vršku. Poté svůj outfit však trochu pozměnila a červený svršek vyměnila za dá se říct střihem naprosto totožný, jen v zelené barvě. Zvolila i zajímavý účes – svoji bujnou kštici si nechala kadeřníkem zkrotit do dvou mohutných copů.

    Ewa Farna
    Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Martin Hykl, David Kundrát
    Ewa Farna na cenách Anděl 2021.
    Autor: reprofoto Blesk.cz

  • 12.

    Galerie

    Na všechny fotografie ze slavnostního galavečera se podívejte do naší galerie.

    VIDEO: Ewa Farna na Cenách Evropy 2: Překvapení po porodu!

    Video
    Video se připravuje ...

    Ewa Farna na Cenách Evropy 2: Překvapení po porodu! David Turek

    Fotogalerie
    189 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 11

alexa-lexa: Zahlídla jsem jen kousek tohoto předávání, ale musím říct, že větší ubohost a přehlídku trapáren , jsem ještě neviděla!! Kdo proboha navrhuje na nominace??? To musí být někdo hluchej a slepej ne??? To byla přehlídka ubožáků, kteří si říkají zpěváci, no a ten "moderátor"?? To bylo k zbli-tí!!

(28. 04. 2022 15:09)

ferryx: Když dostanou cenu primitivové, tak to hovoří o úrovni hlasujících. Sám název kapely hovoří za vše. O úrovni jejich „díla“ ani nemluvím.

(28. 04. 2022 14:46)

krasomila: Hudební a filmová scéna u nás je dost tragická, až na UG věci, ale ty jsou občas dobrý všude. Radši se dívám na K-pop. Sice to je hudebně taky často tragický, ale občas se tam něco chytlavého najde a hlavně se na ně na rozdíl od těch našich troubů dá dívat a k tomu békání i zatančej.

(28. 04. 2022 10:56)

ptacek5: Fotka Farne, je z loňského roku. Letos měla kalhoty a vlasy spletené do dvou copů. Trošku chybka.

(28. 04. 2022 09:04)

Luckybee: Mám to podobně. Tahle cena je naprostá zbytečnost.

(28. 04. 2022 08:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy