Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Belgii vjelo auto do karnevalového průvodu: 6 mrtvých, přes 40 zraněných! Řidič chtěl ujet

V Belgii vjelo auto do karnevalového průvodu: 6 mrtvých, přes 40 zraněných! Řidič chtěl ujet.
 (Autor: RTL INFO)
Aktualizováno -
20. března 2022
10:55
Autor: rix, ČTK - 
20. března 2022
10:16

V belgickém městě La Louvière jižně od Bruselu v neděli ráno zahynulo nejméně šest lidí, když do davu shromážděného před plánovaným karnevalovým průvodem ze zatím neznámých důvodů najelo auto. S odvoláním na místní činitele o tom informují belgická média. Město hlásí také přes 40 zraněných, z toho několik vážně. Řidič auta skončil ve vazbě.

Tragédie se odehrála v městské části Strépy-Bracquegnies okolo 05:00. „Auto, které jelo značnou rychlostí, najelo do davu, který se shromáždil při příležitosti průvodu Gillesů,“ uvedlo město, přičemž odkazovalo na název ústředních postav belgických karnevalů. „Řidič následně pokračoval v cestě, ale byl zastaven,“ pokračuje prohlášení.

Proč vozidlo do lidí najelo, nebylo jasné, uvádí web rozhlasové a televizní společnosti RTL. Podle jeho posledních informací bilance obětí zahrnovala 12 těžce a 40 lehce zraněných. Zpravodaj tohoto média, který byl na místě, uvedl, že vozidlo při příjezdu k davu zrychlilo a že „než si kdokoli mohl uvědomit, co se děje, byli všichni na zemi“.

Policie uvedla, že automobil nebyl před incidentem pronásledován. Ve vozidle zřejmě bylo víc osob, přičemž podle veřejnoprávní zpravodajské společnosti RTBF byly všechny vzaty do vazby.

ivanak ( 20. března 2022 12:45 )

Proč není otevřená diskuse pod Rakusanem?Jeho ironické úsměvy v partii na Prime provokativní vůči našim lidem přímo. Hrozný poslouchat ty jeho moudra. Jaký má Sikela připravený plán pro nejchudší, když mi dobře víme kdo to je ti nejchudší a my spadneme do skoro jejich úrovně ikdyz pracujeme, ale nebudeme zas tak chudí aby pro nás stát něco udělal a těm na dávkách to budeme platit dál, aby neklesla jejich životní úroveň. Už se to nedá ani pislouchat opravdu.

Ford Henry ( 20. března 2022 11:15 )

To asi ne. Moc brzo na ně a v autě ji bylo údajně několik. Spíš asi ožralci feťáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání