Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutální vražda chlapce (†13) v Děčíně: Podezřelí mladíci skončili ve vazbě

Brutální vražda chlapce (†13) v Děčíně: Podezřelí mladíci jsou ve vazbě - ilustrace
Brutální vražda chlapce (†13) v Děčíně: Podezřelí mladíci jsou ve vazbě - ilustrace  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: rix, ČTK - 
28. února 2022
11:17

Okresní soud v Děčíně v pondělí uvalil vazbu na dva mladíky, kteří jsou podezřelí z vraždy dítěte. Jeden z obviněných je mladistvý, druhému je 18 let. Vraždit měli v pátek. Ve čtvrtek to řekli mluvčí soudu Martina Syrůčková a mluvčí policie Daniel Vítek.

„Důvody pro vzetí do vazby jsou ty, že by mohli uprchnout, skrývat se, nebo se dopustit další trestné činnosti,“ uvedla Syrůčková pro ČTK. Mladistvý může ve vazební věznici strávit nanejvýš 18 měsíců, uvedla. „Je tam jiná délka trvání vazby, která činí šest měsíců a může být až dvakrát prodloužena,“ dodala mluvčí.

Vražda se stala v pátek odpoledne u Děčína. Podezřelí byli krátce po činu dopadeni a následně obviněni z trestného činu vraždy. „Mohu potvrdit, že obětí se stala nezletilá osoba,“ řekl Vítek s tím, že další informace nebude policie kvůli věku oběti a s ohledem na pozůstalé uvádět.

Jak již dříve Blesk informoval, pátrání po 13letém dítěti začalo v pátek odpoledne. Kromě policistů s vrtulníkem se do něj zapojili i dobrovolníci. Akce měla bohužel nejhorší možný konec.

Podle informací Blesk.cz měl být chlapec nalezen mrtvý v oblasti kopce Chmelník nedaleko Děčína. CNN Prima News následně doplnila, že chlapcovo tělo bez známek života leželo mezi větvemi, když ho v noci z pátku na sobotu policie našla. Ta informovala o tom, že byli zadrženi dva lidé, kteří jsou podezříváni ze spáchání trestného činu. Těmi by dle informací Blesk.cz měli být dva chlapcovi spolužáci. 

CNN Prima News také přišla s informací od údajného svědka. Chlapec měl být na kopec vylákán zatím pod neznámou záminkou. Pachatelé ho následně měli brutálně umlátit a na hlavu chlapci natáhli pytel. 

PavelSki ( 28. února 2022 22:25 )

Psali o 2 spolužácích, tak by člověk řekl, že 13letí. Ten osmnáctiletý je pětinásobný repetent?
Mám strach, že to uhraje na retardaci a ten mladší zas, že byl ovlivněn dospělým.

Hrůza. Chudák oběť a jeho rodiče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání