Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mámě (†37) prý lékaři odmítli odebrat mrtvý plod: Čekali, až zemře i druhý! Smrt potkala také ženu

Autor: rc - 
27. ledna 2022
18:41

Tři děti zůstaly bez své mámy Agnieszky T. (†37), která měla na svět přivést dvojčata. Maminka byla převezena před Vánoci do nemocnice v Čenstochové kvůli nevolnostem. Domů se už nevrátila. Při pobytu v nemocnici se její stav zhoršoval a došlo ke komplikacím. Jeden z plodů zemřel, a tak prý lékaři kvůli novému protipotratovému zákonu čekali, až zemře i druhý plod. Agnieszka zemřela o několik týdnů později.

Maminka z Polska Agnieszka T. spolu se svým manželem vychovávala tři děti. Navíc se nemohla dočkat, až domů přivede potomkům další dva sourozence. Očekávala dvojčata a těhotenství probíhalo tak, jak mělo. Ovšem tři dny před Štědrým dnem podle informací polského webu Wyborcza.pl měla bolesti břicha a zvracela. Převezli ji proto do nemocnice v Čenstochové. Jak vypověděla její rodina, s nastávající maminkou ještě její blízcí telefonovali, přičemž si všimli, že se její stav zhoršuje.

Smrt plodu

V nemocnici došlo k tragédii. Podle výše zmíněného portálu jeden z plodů zemřel a lékaři se místo toho, aby rychle jednali, rozhodli vyčkávat, dokud nezemře i ten druhý. Měli se tak rozhodnout kvůli zákonu, který vyvolal v zemi řadu demonstrací. Agnieszka tak měla v děloze nosit mrtvý plod ještě devět dní, než byl proveden potrat. Rodina popsala, že stav ženy se zhoršoval, měla údajně ztrácet vědomí. Příbuzní prý neměli přístup k lékařským záznamům, jelikož podle nemocnice Agnieszka nepodepsala potřebné dokumenty.

Mluvčí nemocnice Dariusz Tworzydło uvedl, že první dítě zemřelo 23. prosince, ovšem podle lékařů byla šance druhý plod zachránit, o což se pokusili. „Přes snahu lékařů zemřel i druhý plod. Okamžitě padlo rozhodnutí o přerušení těhotenství,“ uvedl mluvčí s tím, že 31. prosince bylo možné provést potrat. A dále dodal: „Nemocnice důrazně popírá, že by čekání na potrat po zjištění smrti prvního plodu bylo diktováno jinými faktory než lékařskými úvahami.“

Převoz do jiné nemocnice

V nemocnici byla až do 23. ledna, kdy prodělala zástavu srdce. Lékařům se ji podařilo resuscitovat. „24. ledna 2022 ukázal stav Agnieszky na agonii. Většina orgánů přestala fungovat. Byla převezena do jiné nemocnice v Blachownii, kde se konečně zdravotnický personál ukázal jako dostatečně profesionální a ochoten promluvit s rodinou a vystavit nám lékařské záznamy,“ píše rodina na sociální síti. O dva dny později zemřela.

Anonymní zdroj pro výše zmíněný web uvedl, že její smrt mohla souviset s covidem-19, nikoliv s komplikacemi souvisejícími s těhotenstvím. „Je to další důkaz, že vláda má na rukou krev. Znovu zemřela těhotná, nevinná mladá žena, matka a manželka, po níž zůstaly tři děti,“ napsala rodina. Případem se již zabývá policie, která podle Okresního státního zastupitelství sbírá potřebné důkazy.

VIDEO: Polky jezdí za potraty i do Česka. Legálně se jich v Polsku provede jen okolo tisícovky ročně.

Video  Polky jezdí za potraty i do Česka. Legálně se jich v Polsku provede jen okolo tisícovky ročně.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

kaonkl ( 28. ledna 2022 04:09 )

Fanaticti vypatlani krestane. Nezabit plod, ale matku zemrit nechaji. Bravo, Polaci, genocida na zenach vam jde skvele

tudlenudle2007 ( 27. ledna 2022 22:02 )

Smutné ??? Zjistěte si více informací. Ti lékaři by měli vrátit diplom, měli ji zachránit a ne na něco čekat! Zbytečná smrt. Polsko se vrátilo o 100 let nazpátek.

kralovna-vsech-mori ( 27. ledna 2022 19:09 )

Čím starší tím větší riziko. A tohle už nebyla žádná mladice. Ale je to smutné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání