Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední dojemné rozloučení s chlapcem (†12), který zemřel na skákacím hradu: Naplánovali ho podle videohry

Autor: rc - 
24. prosince 2021
09:17

Smutek zavládl v Devonportu v Tasmánii. Blízcí se tam rozloučili s tragicky zesnulým Zanem Mellorem, který zemřel poté, co poryv větru vymrštil skákací hrad do výšky deseti metrů! Zdrcení rodiče pro dvanáctiletého chlapce uspořádali poslední rozloučení ve stylu videohry Fortnite, kterou Zane naprosto zbožňoval. Zazněla dokonce báseň inspirovaná hrou a chlapce uložili do rakve zdobené ovladači od konzole PlayStation.

Nejtěžší chvíli v životě prožili rodiče Tim Mellor a Georgie Gardamová, kteří museli dát poslední sbohem svému synovi Zaneu Mellorovi. Dvanáctiletý chlapec zemřel na oslavě konce roku, který pořádala jeho škola Hillcrest Primary School v tasmánském Devonportu. Poryv větru zvedl skákací hrad, kde dováděl se spolužáky, do výšky deseti metrů. Šest dětí zemřelo. Mezi nimi byl i Zane, který byl blázen do videoher.

Nejtěžší den

Na posledním rozloučení, jež se konalo v kapli Mersey Gardens v deset hodin dopoledne ve čtvrtek, den před Štědrým dnem, se sešla řada truchlících. „Dnes je nejtěžší den mého života,“ napsala před pohřbem na sociální síť maminka Georgie, která do kaple přišla v černém oblečení a promluvila ke všem smutečním hostům. Rodičům dodávali kuráž před obřadem jejich blízcí, aby nejtěžší chvíli v životě dokázali zvládnout.

Miloval videohry

„Mé dítě, kde mám jen začít. Byla jsem mladá, když jsem tě měla, pouhých patnáct let, a teď vím proč. Vyrůstal si se mnou, držel si mou ruku, byl jsi vždy muž v domě, můj ochránce, má síla a můj hráč,“ dojala podle informací britského deníku Daily Mail všechny přítomné svým proslovem Georgie. „Všichni mi říkali, abych tě dostala pryč od PlayStationu, ale nechala jsem tě hrát, dokud tvé srdce nebylo spokojené a oči ospalé,“ dodala. Právě videohry Zana doprovodily na poslední cestě.

Rakev s ovladači PlayStation

Rodiče se rozhodli uspořádat pohřeb ve stylu jeho milované hry Fortnite. Chlapce uložili do malé modré rakve, na níž byly nakresleny ovladače PlayStation. Na rakvi byly položeny slunečnice, počítač a další zařízení od PlayStation. Navíc byl přes rakev přehozen plakát hry Red Dead Redemption II. Během bohoslužby se promítaly fotografie Zanea, na nichž chlapec rybařil, hrál hry, jezdil na čtyřkolce a objímal se se svými sourozenci. Kromě videoher Zane prý miloval zvířata a dinosaury, proto mu jeho spoluhráči říkali „Jurský Zane.“ Na pohřbu zazněla i báseň o odhodlání hráčů Fortnite věnovaná právě Zaneovi. „Přátelé se spojí, aby se zapojili do boje. Mohli bychom přistát v nakloněných věžích. Být vzhůru celý den a noc,“ zněl úvod básně.  

VIDEO: Smrt na skákacím hradě

Video  Smrt na skákacím hradě  - Reuters, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání