Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vítr v Chlumci nad Cidlinou převrátil skákací hrad: Chlapečka (3) musel převézt vrtulník

Autor: ČTK - 
26. srpna 2020
15:50

V zábavním Fajnparku u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku se ve středu po poledni převrátil skákací hrad. Zranilo se šest dětí ve věku od tří do 17 let. Jedno do nemocnice převezl vrtulník. 

V České republice fouká od středy velmi silný vítr. Hasiči od rána vyjeli již ke stovkám událostí způsobených vichřicí. Nejvíce případů je ve Středočeském, Plzeňském, Ústeckém a právě Královéhradeckém kraji. 

„Nejvážněji byl zraněn tříletý chlapec, který utrpěl těžké poranění hlavy,“ řekl lékařský náměstek Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Anatolij Truhlář. Do hradecké fakultní nemocnice dítě převezl vrtulník. Ve fakultní nemocnici skončily i ostatní zraněné děti, u nichž většinou šlo o lehká či středně těžká zranění, například zlomeniny či oděrky. „Žádný pacient není v přímém ohrožení života,“ řekl Truhlář. Kromě vrtulníku záchranáři k události vyslali šest posádek.

Hasiči měli nehodu v zábavním parku hlášenu ve 12:38. „Šest dětí si do péče převzali zdravotničtí záchranáři, jedno bylo převezeno do nemocnice vrtulníkem,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Čtyři jednotky hasičů podle ní místo události následně zajistily, předaly policii a před 14:00 se vrátily na základny.

Policie do zábavního parku vyslala několik hlídek a místo události si převzala. „Zjišťujeme příčiny a okolnosti události a zjišťujeme i míru případného protiprávního jednání osob,“ řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Fajnpark podle své webové prezentace zaujímá plochu 11 hektarů a nabízí více než 40 různých atrakcí. Například skákací atrakce, simulace chůze po Měsíci, království obřího hmyzu, dinosauří park, sopečnou skluzavka, vodní děla.

 

e.lesanova ( 26. srpna 2020 20:24 )

Nepochopitelné, že kontroly tak dlouho "spí"...na těchto atrakcích už došlo i ve světě k mnoha úmrtím dětí , vážným zraněním a přesto stále není zakázána...

kralovna-vsech-mori ( 26. srpna 2020 18:21 )

Jdi do pérdele, magore. Si neumíš ani představit jak rychle ten vichr přišel. Nedokázal zareagovat nikdo, ani sedmnáctiletý fracek co tak taky jako denet hopsal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání