Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vichr vynesl do vzduchu skákací hrad: Neštěstí v Austrálii má šestou oběť

Autor: rix - 
20. prosince 2021
15:59

Otřesná nehoda na skákacím hradu v Austrálii má již šestou oběť. Když dětskou atrakci zvedl vichr 10 metrů do vzduchu, děti popadaly a způsobily si vážná zranění. K tragickému výčtu teď přibyl jedenáctiletý chlapec. Chase, jak se jmenoval, zemřel na následky zranění v nemocnici.

Zdrcující zprávu o úmrtí mladého Australana potvrdil policejní komisař Darren Hine. „S těžkým srdcem mohu potvrdit, že jedenáctiletý chlapec zemřel v nemocnici,“ uvedl. „Naše myšlenky jsou i nadále s jeho rodinou a rodinami všech zemřelých dětí v této těžké době,“ dodal ke strašné zprávě.

Již v pátek odpoledne policie zveřejnila jména jeho spolužáků, kteří při neštěstí zahynuli. Ve skákacím hradu zemřel Zane Mellor (†12), Peter Dodt (†12), Jye Sheehan (†12), Jalailah Jayne-Marie Jonesová (†12) a Addison Stewartová (†11). Dvě další děti zůstávají v kritickém stavu v nemocnici v hlavním městě státu Hobart, zatímco jedno dítě se zotavuje doma.

Jak uvedl deník The Sun, tragédie vyvolala obrovskou vlnu smutku. Na rodiny postižené neštěstím se vybralo již devatenáct milionů korun. Komisař Darren Hine chce mimo jiné prošetřit, zda byl hrad v době neštěstí přivázán k zemi.

„Mini tornádo“ se prohnalo ve čtvrtek tasmánským městem Devonport, kde se zrovna konala oslava konce školního roku. Děti základní školy si mohly během oslav zaskákat ve skákacím hradu, o nějž byl velký zájem. Zábava ovšem skončila velkou tragédií. Poryv větru zvedl skákací hrad až do deseti metrů nad zemí. Místo dětského smíchu se tak rázem začaly ozývat zděšené výkřiky a houkání sanitek. Na místě zasahovalo i několik vrtulníků. Tragédii nepřežilo šest dětí. Čtyři zemřely na místě a další po převozu do nemocnice.

Video  Smrt na skákacím hradu  - Reuters, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání