Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Roman je nezvěstný, jeho fenka pobíhá v ulicích Bratislavy! Na Slovensku pátrá i Čechova rodina

Autor: ran - 
8. listopadu 2021
10:24

Roman Lejček (33) je nezvěstný už od konce října, kdy po něm bylo na Slovensku vyhlášeno pátrání. Čecha v Bratislavě hledá i jeho rodina, protože o něj má velký strach. Ví se jen o Romanově psovi, který se už delší čas bezprizorně pohybuje po ulicích slovenské metropole. 

Nezvěstného Čecha Romana hledá kromě bratislavské městské policie také Pohotovostní pátrací tým, který Blesku potvrdil, že jeho snaha je zatím stále bezvýsledná. „Hledáme ho my z Pohotovostního pátracího týmu už od 28. října, i policie po něm vyhlásila pátrání,“ uvedl Jozef Juhoš z pátracího týmu.   

V řadách policie se na pátrání podílí také zásahová jednotka, psovodi a Krizový intervenční tým IP. Celkem proběhly už čtyři velké pátrací akce, napsal web topky.sk. Zatím se ale snahy o nalezení občana České republiky nesetkaly s úspěchem. 

Roman se před zmizením měl pohybovat po slovenské metropoli, společně s fenkou hnědého stafordširského bulteriéra, minimálně od 19. října. Lokalizovat se podařilo jen fenečku, která byla spatřena, jak volně pobíhá po bratislavských lesích, hlavně v okolí Tyršova nábřeží.

Příbuzní nezvěstného muže přijeli do Bratislavy pomáhat s pátráním. Roman se jim přestal ozývat už 19. října, uvedl pro televizi JOJ jeho bratr. Naposledy zapnutý telefon měl ještě 28. října, kdy z něj podle bratra bylo uskutečněno snad 150 hovorů. Jak uvedl portál, Romana vedou i v databázi Europolu. 

Podle bratra, který hovořil s televizí JOJ, se měl Roman v Bratislavě setkat s kamarádkou a podle toho, co rodině po telefonu říkal, měl dostat novou práci a chystal se prý na školu. „Volal nadšeně naší mámě, že se vrátil na školu, navíc že ho přijali do práce ve Vídni a že tam dostal nový byt,“ uvedl Romanův bratr. Pak už se ale rodině neozval, byt si nepřevzal a do práce nenastoupil.

Jak televize uvedla, Roman byl údajně známý v bezdomoveckých kruzích a měl mít i problém s drogami. Že by opustil svoji milovanou fenku, ale rodině připadá velmi zvláštní. „On ji měl jako svoje dítě, tu by nikdy neopustil,“ dodal Romanův bratr. Proto se pátrací týmy snaží o její odchyt, věří, že se díky zvířeti dozvědí další cenné informace v tomto záhadném případu.

Video  Po Romanovi se slehla zem, pátrá po něm několik týmu, včetně dobrovolníků.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání