Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muž (†57) si vyjel s kamarádkou na kole: Spadl z mostku a utopil se!

Autor: ran - 
1. listopadu 2021
13:59

Muž si vyjel s kamarádkou na cyklovýlet, domů se už ale nevrátil. Na zpáteční cestě sjel z mostku, spadl do vody a utopil se. S kamarádkou se jen chvíli před tragédií rozloučil.

V obci Zálesí nedaleko Bratislavy našli v neděli ráno mrtvolu muže (†57), který se měl utopit při cyklistické vyjížďce. Tělo se nacházelo v umělém odvodňovacím kanále zvaném Šúrský, který obtéká tamní Národní přírodní rezervaci Šúr. Muž byl nezvěstný od sobotního večera.

Podle informací televize JOJ se muž odpoledne proháněl po místních cyklostezkách se svou kamarádkou. Krátce před tragédií se měli rozloučit a každý jet už po své ose. Večer se ale cyklista nikomu neozýval a nezvedal telefon. Kamarádka se ho proto vydala hledat. V pátrání pokračovala i v neděli ráno. 

Když lidé našli na hladině kanálu mužovu bundu, zalarmovali policii. Krátce na to bylo z vody vytaženo jeho kolo a poté i tělo s osobními věcmi. „Viděl jsem, jak z vody vytáhli to kolo,“ řekl televizi jeden ze svědků, místní rybář.

Jakmile nehybné tělo nešťastníka spatřila mužova kamarádka, zhroutila se a museli ji na místě ošetřit záchranáři, uvedla televize. Má se za to, že muž přejížděl můstek a spadl do vody z výšky asi 2 metrů. Zda poté skončil v bezvědomí nebo ho postihla jiná zdravotní indispozice už na můstku, se zatím neví.

Protože večer brzy padla tma, nikdo z náhodných projíždějících nebo procházejících už muže neměl šanci ve vodě spatřit. 

„Ze strany pověřeného příslušníka okresního ředitelství Senci bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestného činu zabití. Za účelem zjištění přesné příčiny smrti muže byla nařízená pitva,“ řekl jen k případu policejní mluvčí Michal Szeiff.

Video  Muže (†57) hledala kamarádka, protože se po cyklovýletě neozýval. Našli ho utopeného.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání