Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vážná nehoda sanitky u Budiměřic: Šest lidí se zranilo, jedna žena zemřela

Aktualizováno -
29. října 2021
19:00
Autor: VaB, ČTK, jel - 
29. října 2021
15:09

U Budiměřic na Nymbursku došlo v pátek odpoledne ke srážce sanitky s osobním vozem a dodávkou. Při nehodě utrpělo šest lidí středně těžké zranění. Spolujezdkyně z osobního vozu na místě zemřela. Na místo vzlétly i dva záchranářské vrtulníky.

K vážné nehodě došlo před třetí hodinou odpoledne na silnici třetí třídy mezi Nymburkem a obcí Budiměřice. „Na místě je asi pět zraněných, zasahuje pět posádek záchranné služby a dva vrtulníky,“ uvedla krátce po nehodě pro Blesk mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Hasiči na místě vyprošťovali zraněné z havarovaných aut. Jeden člověk nehodu bohužel nepřežil, šlo o spolujezdkyni z osobního auta. „Sanitka měla jet od jiné dopravní nehody, načež proti ní jela řidička osobáku, ta zastavila a zezadu do ní narazila dodávka, která auto roztočila. To následně narazilo i do sanitky,“ vysvětlil předběžnou příčinu nehody policejní mluvčí Pavel Truxa.

Sanitka patřila krajským záchranářům, sloužila na stanovišti v Městci Králové. Zemřelou spolujezdkyni na místě vyprošťovali hasiči, záchranáři se ji následně snažili resuscitovat.

Místo nehody se objíždělo po hlavní silnici přes Poděbrady a Netřebice, případně po silnici nižší třídy přes Velké Zboží a Křečkov. Nehoda silnici uzavřela téměř na čtyři hodiny, provoz byl obnoven kolem 18:00.

Yarda ( 30. října 2021 09:20 )

Hádám, že ten dodávkář zrovna vyřizoval nějaký mobilní hovor nebo psal ***pesku a nečnuměl kam jede.
Ale mohu se mýlit.

bizon_pepa ( 29. října 2021 16:44 )

Zranilo se zhruba 5 lidi. On byl někdo přepůlenej, ze se nemohli dopocitat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání