Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tatínka (49) s dcerou v Čachticích napadl divočák: Těžce zraněný muž bojoval o život!

Autor: rix - 
29. října 2021
13:30

K obrovskému dramatu došlo ve slovenských Čachticích. Splašený divočák tam napadl tatínka s dcerou! Dívenka útok přestála bez větších problémů, ale její otec bojoval o život. Nebýt duchaplné reakce okolí, mohl muž na místě vykrvácet. 

Jak uvedla televize JOJ, k nešťastné události došlo ve dvoře rodinného domu. Divočáci se normálně v blízkosti tamního obydlí nevyskytují, ale tohoto jedince údajně z pole vyhnal zvuk projíždějícího kombajnu. Situace mohla skončit tragicky. Zvíře nevybíravě zaútočilo na tatínka s dcerou. „Měli jsme uvolněný plot a on se přes něj dostal,“ uvedla napadená dcera Silvia K. Tu divočák shodil na kameny. „Rychle jsem pak utekla za altánek,“ vysvětlila. 

Hůř dopadl její tatínek, na kterého se zvíře obrátilo poté. „Něco vykřikl a v tom ho ten divočák nabral,“ vzpomínala dcera na traumatický zážitek. Otce prý zachránil štěkající pes, kterého se prase zaleklo. Její otec i tak utrpěl vážná zranění. Pokud by příbuzní mužovy rány na stehně a boku nezaškrtili, mohl vykrvácet. „Rychle jsem donesla nějaký opasek a sestřin přítel mu rány zaškrtil,“ potvrdila Silvie. 

„Záchranáři poté muže ošetřili, stabilizovali ho a s otevřenou ránou na stehně odvezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová. O divočáka se poté postarali myslivci. Dvěma ranami z brokovnice ho zabili. „Byl to pořádný dvě stě kilo vážící samec, mohlo mu být okolo sedmi let,“ vysvětlil Roman Krajčovič. 

V domě, u kterého zvíře útočilo, žijí i dvě malé děti. Osmiletý chlapec byl ale naštěstí zrovna ve škole a tříleté děvčátko spalo. 

Video  K obrovskému dramatu došlo ve slovenských Čachticích. Splašený divočák tam napadl tatínka s dcerou!    - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

 

Citronel ( 29. října 2021 15:08 )

Chodím často do lesa a jsem potichu, abych vše nevyplašil, jednou jsem viděl skoro podrytý strom, myslel jsem, že to udělal bagr, najednou slyším bručení a viděl jsem jen ten hřbet, jak když projíždí náklaďák, ani jsem nedýchal a objal strom, kdyby bylo třeba, tak jsem jak veverka i s mou nadváhou, alespoň si to tak představuji. V těch místech už potichu nechodim i když už tam kanec dávno není. Není predátor, nejsou myslivci, teda ti jsou, ale neloví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání