Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlčák v Častolovicích pokousal muže a dítě (11): Agresivní pes neútočil poprvé!

Autor: rix - 
28. října 2021
10:46

K dramatické události došlo v Častolovicích v Královéhradeckem kraji. Agresivní vlčák tam pokousal dospělého muže, a aby toho nebylo málo, vrhl se i na teprve jedenáctiletého školáka! Strážci zákona museli psa postřelit. Podle místních zvíře neútočilo poprvé. 

Na policii po 13:30 na tísňovou linku zavolal pokousaný muž s tím, že z jedné firmy v Častolovicích utekl pes a pokousal jej. „Než dorazila hlídka na místo, pes zaútočil na dítě. Kvůli obavě z dalšího útoku použil policista proti agresivnímu psu služební zbraň," uvedla mluvčí policie Iva Kormošová. 

Chlapce museli lékaři transportovat do nemocnice. Osud vlčáka byl zpečetěn, veterinář ho nechal se souhlasem majitele utratit. Policisté v současné době zjišťují, zda se majitel psa nedopustil trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Místní obyvatelé mezitím přicházejí s šokujícími skutečnostmi, že pes už v minulosti útočil. 

Jak uvedla Barbora T. na facebookové stránce Žijeme Rychnovem, vlčák kdysi pokousal malé dítě. „Věřte, že tento pes agresivní byl. Přeskakoval obrovský plot, když jste šla jen kolem. Opravdu z něj šel strach. A už jednou jedno dítě pokousal. Majitel byl několikrát upozorněn. Asi se bohužel muselo stát toto,“ informovala občanka na sociální síti. 

Pes si jako další oběť vybral třináctiletého chlapce, který v roce 2018 zrovna směřoval na trénink. Na nebohého chlapce čtyřnožec zaútočil i přes to, že byl po boku svého majitele. „Neřešila jsem to nikde, syn dostal od pána odškodnění a já doufala, že si ho zabezpečí,“ pověděla idnes.cz oslovená žena.

Několik upozornění na nebezpečí ze strany psa dostal i starosta města Zdeněk Praus (ANO). Na základě těchto apelů majitel vystavil na svém pozemku další plot, který psa ještě oddálil od obyvatel. Dalšímu brutálnímu útoku ale ani tak nezabránil.

Video  Agresivní pes pokousal v Častolovicích muže a dítě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

naidka ( 28. října 2021 12:28 )

Plesku, jak to, že jste si nesmlsli na fotce mrtvého psa? Včera to bylo ve zprávách. Pes, mimochodem krásný NO, byl zavřený na směšně malém pozemku, majitel ho prý bil a řval na něj, tak co mohl čekat - že se pes podhrabe a na někoho zaútočí. Prý neměl žádný výcvik a nic, jen psí život na pár metrech čtverečních.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání