Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující chování městské policie v Budějovicích: Strážník dal ženě pěstí, pak kopal do jejího partnera

Autor: hra - 
29. října 2021
16:05

Nervy na uzdě neudržel strážník, který zasadil ženě ránu pěstí do obličeje. Incident natočil ve středu večer náhodný svědek. Jakmile video zhlédl primátor, postavil „svého“ muže mimo službu. Věc už šetří státní policie.

Na nepochopitelný zákrok upozornil server iDNES.cz. Na videu, jež natočil na Senovážném náměstí jeden z taxikářů, je vidět, jak se brutální incident odehrál. Dva strážníci mluví se ženou a mužem. Údajně opilá dvojice se před tím spolu dohadovala. Žena na videu nechce ukázat strážníkovi občanský průkaz. Po chvilce jí strážník rychle a nečekaně vypálí ránu pěstí přímo do obličeje.

To se nelíbí jejímu partnerovi, který strážníka napadne. Nakonec skončí zpacifikován dvěma strážníky na zemi. Muž v uniformě, jenž napadl ženu, ještě do ležícího opakovaně kope. „Zákrok byl naprosto neadekvátní a neomluvitelný, zřejmě mu ujely nervy. Ale to si nemůže žádný strážník dovolit,“ řekl Blesku primátor Jiří Svoboda s tím, že napadené ženě se městská policie už omluvila.

Video  Strážník dal ženě pěstí, poté kopal do muže ležícího na zemi.  - iDnes.cz
Video se připravuje ...

O ráně se zapomněl zmínit

Primátor Jiří Svoboda se incidentem zabýval spolu s koordinátorem městské policie ještě ten večer a hned konal. „Prohlédl jsem si všechny záběry i zápis strážníků. Že byly použity donucovací prostředky, to tam bylo napsáno, že žena dostala pěstí, tam už není. Následovaly rychlé kroky. Postavení mimo službu, a až to policie prošetří, i rozvázání pracovního poměru,“ dodal první muž Českých Budějovic s tím, že video bylo předáno policii.

arbitr ( 31. října 2021 06:57 )

Policista nemůže řešit urážky fyzickým napadením, ani v přípdě sporu opilců - údajně místních recidivstů a současném zavinění dopravní nehody inkriminovaným mužem (vběhl pod projíždějící auto při přebíhání silnice).
Na druhou stranu co brání novinářům popsat c e l o u záležitost, pokud to v rozhovoru připustila sama udeřená žena, která se odmítla při zákroku legitimovat (viz info iDnes).

zkzkz ( 29. října 2021 18:45 )

Šedý mor-zrušit.

zamecnik ( 29. října 2021 18:22 )

MP je zbytečná- měla by se zrušit a navýšit počty PČR a zpřísnit psychologické testy u nových příslušníků

drazor ( 29. října 2021 18:14 )

Mlátit ženskou, tak to je borec. Takové chování nelze omluvit, kdyby nebylo video všechno zapřou a ještě tu dvojici obviní z napadení. Je potřeba zveřejnit jeho identitu, aby už nikdy nedostal solidní práci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání