Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena (20) z Kadaně dostala od seniora přes milion korun: Hrozí jí vězení

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: VaB - 
13. května 2021
12:43

Seznámili se na internetu, volali si, ale během 3 let se viděli jen párkrát. Dvacetiletá žena z Kadaně přesvědčila seniora (69) aby jí poslal 1,2 milionu korun. Teď jí hrozí pětileté vězení.

Koncem roku 2018 se na internetu seznámila dvacetiletá žena z Kadaně s o 49 let starším mužem z Českých Budějovic. Začali si psát, volat si a budovali si přátelský vztah. Během dlouhé doby se viděli ale jen párkrát.

Pak žena začala seniora (69) prosit o peníze. „V průběhu přibližně jednoho a půl roku mladá žena od seniora měla vylákat finanční částku v celkové výši přesahující 1,2 milionu korun,“ popisuje policistka Miroslava Glogovská.

Muž ženě peníze posílal na její účet poté, co si o ně řekla po telefonu. Důvody byly různé, tvrdila mu například, že potřebuje na stěhování, na nájem, že jí doma praskl vodovod a podobně. Senior jí takhle poslal peníze celkem 74krát, v jednom případě šlo dokonce o 200 tisíc korun.

„V některých případech žena slíbila, že peníze vrátí. To se však dosud nestalo, a škodu tak dotyčný vyčíslil na 550 tisíc korun. Obviněné za spáchání trestného činu podvodu hrozí s ohledem na výši způsobené škody trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let,“ zakončila Glogovská.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání