Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie šetří smrt chlapce (†14) v Unhošti: Měl střelné poranění hlavy!

Aktualizováno -
29. září 2021
14:07
Autor: VaB, ČTK - 
29. září 2021
07:21

Středočeští kriminalisté šetří v Unhošti na Kladensku tragickou smrt čtrnáctiletého chlapce. Byl nalezen v lese se střelným poraněním hlavy. Pravděpodobně spáchal sebevraždu. Policie se na místo tragédie v chatové oblasti vrátila, ve škole zasahují psychologové. 

K činu došlo v noci z úterý na středu. Na místo okamžitě vyjelo několik hlídek policie a následně kriminalistický výjezd a detektivové. Zasahovala i záchranná služba. 

Policie na místo vyrážela na základě telefonátu na linku 158. „V úterý večer vyjížděli krajští kriminalisté, na základě oznámení na linku 158, na Kladensko, kde byl v lese nalezen teprve 14tiletý chlapec se střelným poraněním hlavy a bohužel již bez známek života," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Chlapec ležel zhruba 200 metrů od poslední chaty v chatové oblasti. Místní o ničem nevědí, stejně tak nikdo neslyšel ani možný výstřel. 

Na místě byla nalezena i střelná zbraň, kterou kriminalisté nechají zkoumat. Stejně tak byla nařízena i soudní pitva i zemřelého chlapce. „Již nyní ale z dosavadních šetření a provedených úkonů nevyplývají podezřelé okolnosti, tedy že by na smrti chlapce měla podíl další osoba," řekla policejní mluvčí. „S ohledem na nízký věk oběti a současně i zákonné normy již nebudeme komentovat žádné detaily tohoto případu," dodala Suchánková.

„Mohu potvrdit, že byl na místě lékař, který konstatoval smrt. Byl dovoláván koroner, na místě to již toho času šetřila policie," uvedla mluvčí záchranné služby Petra Homolová. Příčinu úmrtí nechtěla komentovat. 

Policie se na místo činu ve středu dopoledne vrátila, podle reportéra Blesku na místě dokumentovala místo nálezu těla. Chlapec chodil do osmé třídy ZŠ Unhošť. Ve škole kvůli tragédii musejí zasahovat i psychologové. Černou vlajku nechtěla škola vyvěšovat kvůli psychickým problémům. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Policie v Unhošti šetří smrt dítěte.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání