Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zavražděná Češka Anna T. (†25) v Kolumbii po hádce s přítelem utekla z domu: Našli ji podle světla baterky

Autor: V. Kynclová, T. Koníček - 
29. září 2021
05:00

Pět dní. Tolik už uplynulo od nálezu mrtvoly Češky Anny T. (†25) v kolumbijském regionu Antioquia. A zatímco policie sestavila speciální tým a zjišťuje, kdo ji po hádce s přítelem zastřelil, rodina a blízcí dívky jsou stále v šoku. Její cesty do nebezpečné země se totiž všichni obávali.

„Odjela před dvěma týdny. Vím, že rodina měla z cesty do takové země strach,“ uvedl pro Blesk člověk blízký rodině. „Do Kolumbie odletěla se svým přítelem z Velké Británie,“ doplnil. Server Minuto30.com uvádí, že právě s nejmenovaným Britem se krásná blondýnka osudný večer pohádala a odešla z farmy, kterou si společně pronajali v Jardínu, jižně od města Medellín. Když se dlouho nevracela domů, šel muž na policii a nahlásil její zmizení. O pár hodin později našli dívku mrtvou, nejhorší obavy jejích blízkých se tak naplnily… „Celá rodina touto tragédií trpí. Anička byla veselá a plná života, takové sluníčko, a chtěla všem lidem pomáhat. Byla moc hodná,“ prozradil Blesku jeden z nich.

Několik výstřelů

Policejní zdroje uvádí, že na dívku někdo z dosud neznámých příčin opakovaně vystřelil a nejméně dvakrát ji zasáhl. Jednou z vyšetřovacích hypotéz je, že se jednalo o přepadení, to ale policisté prozatím nepotvrdili. Jejich klíčovým svědkem zůstává Aniččin britský přítel, jenž jim prý poskytl cenné informace. Svědci pak uvedli, že tělo dívky údajně našli díky baterce, kterou si svítila na cestu. Když umírala, stále ji prý svírala v ruce a několikrát s ní pohnula…

Repatriace těla

V procesu už je i možný převoz těla do Česka. „Mohu potvrdit, že vyjednáváme s kolumbijskou stranou o repatriaci těla, ke které by mohlo dojít i dříve, než bude ukončeno vyšetřování případu kolumbijskou policií. Zastupitelský úřad je ve věci od začátku v kontaktu s rodinou,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová s tím, že vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a kvůli ochraně osobních údajů oběti nemůže komentovat další detaily případu.

Po zimě se chtěla vrátit

Před rokem prý Češka dostudovala medicínu na Karlově univerzitě. Do Kolumbie odjela za prací, mimo jiné na farmě La Camelia ve vesnici La Salada. „Byla hodná, čistá duše. Milý člověk, který jel do Kolumbie za tím, aby dobrovolničil. Anička se plánovala vrátit po zimě,“ uvedla její kamarádka pro Hlavní zprávy CNN Prima News. „Píše se tady, že si spolu v Medellínu chtěli otevřít restauraci a koupili tu nemovitost,“ dodala pro televizi Nova Kateřina B., která bydlí v Kolumbii.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých.

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Julie1 ( 29. září 2021 15:00 )

Je jich víc, co nechtějí pracovat v oboru byť absolvovali přetěžké studium.

Julie1 ( 29. září 2021 14:57 )

Není to první doktor, který pracuje po vystudování mimo obor, nejdou jen do Německa, USA.

doktormediciny ( 29. září 2021 13:13 )

...No jestli ji rodice tady platili vysokoskolska studia....a pak ji nekdo odpraskne...je to velka tragedie....rodiny je mi strasner lito

Ford Henry ( 29. září 2021 10:39 )

Buď jsme svědky šílené náhody nebo klasika ji odpráskl ten týpek s kterým se pohádala. Co se týče kšeftu těžko na ni někdo od konkurence číhal hodiny dny u silnice, aby ji oddělal a měl zrovna štěstí že se pohádala a vyrazila za tmy do ulice.

JanJanJan ( 29. září 2021 08:53 )

Pani Kynclová a pane Koníčku,

bylo by vhodné, s ohledem na pozůstalé, používat výraz “mrtvé tělo” místo “mrtvola”.

Představte si že Vám zemře třeba maminka a budete číst kolik uběhlo dni od nalezení “mrtvoly” Vaší matky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání