Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásná dívka nepřežila bungee jumping: Skočila z mostu bez jištění! Spletla si pokyny

Autor: ran - 
23. července 2021
14:58

Yecenia Moralesová (†25) zemřela při adrenalinovém bungee jumpingu, zábavě, která lidem měla přinést jen trochu příjemného napětí a povyražení. Jenže kolumbijská dívka si spletla pokyny a skočila, ačkoli ještě nebyla připoutaná. Zemřela na zástavu srdce zřejmě ještě během pádu.  

Nedaleko obce Fredonia na severu Kolumbie došlo k neštěstí při bungee jumpingu. Mladičká Yecenia si chtěla vyzkoušet adrenalinové skákání na laně spolu se svým přítelem. Pokyn ke skoku si ale špatně vyložila a vrhla se z mostu ničím nejištěná vstříc záhubě.

Tragédii natočil jeden z diváků. Zatímco na mostě čekalo dalších 100 lidí, až na ně přijde řada, Yecenin přítel už se chystal ke skoku, řádně připoután a připraven. Mladou ženu zatím jen navlékli do postroje, jištěná ale ještě vůbec nijak nebyla. Pokyn ke skoku, který zaslechla, proto nebyl určen jí, nýbrž jejímu příteli.

Ten už ale jen bezmocně sledoval, jak se jeho milá řítí ze 45 metrů vysokého železničního mostu, na kterém všichni zájemci stáli a osudný omyl sledovali.

Přítel byl u ní po pádu ze všech jako první a pokusil se ji oživit, ale marně, napsal web deníku Mirror. Přivolaní záchranáři už jen mohli bezmocně konstatovat dívčinu smrt. Zemřít měla na infarkt ještě před dopadem na zem.

Nešťastnému mladému muži ošetřili zranění, která si způsobil, když se snažil po příkrých svazích okolním podrostem k nehybné dívce co nejrychleji dostat. Byl v šoku a nedokázal uvěřit tomu, co se právě stalo.    

To, že si dívka mylně vyložila pokyn, který byl určen jejímu příteli, pro web deníku El Tiempo potvrdil i starosta obce Gustavo Guzmán. Yecenin pohřeb se následně konal ve městě Medellín, kde dívka žila s rodinou. 

Její bratr Andrés Morales ji popsal jako šťastného člověka, prý ráda četla a tancovala, napsal Daily Star. „Sestra měla nejlepší vlastnosti, jaké mohla mít, byla spontánní, veselá, všichni přátelé a známí ji milovali. Strašně ráda pomáhala, když někdo něco potřeboval,“ řekl hluboce zarmoucený dívčin bratr.

Místní úřady případ vyšetřují. Jejich informace hovoří o tom, že poskytovatel služby zřejmě neměl k provozu bungee jumpingu řádně vyřízena všechna povolení.

Amy6 ( 23. července 2021 16:39 )

Zapomněli dodat nadějná a talentovaná...

Amy6 ( 23. července 2021 16:38 )

Vy máte dost. Mladičká 25 let, starší muž 56 let a stařec 68. Hlavně, ať to spouští emoce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání