Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pejsek v Moravské Nové Vsi bojoval o život s tornádem: Vyděšený běžel nejhoršímu naproti!

Autor: VaB - 
19. července 2021
12:41

Létající trosky, silný vítr a štiplavý déšť. A mezi tím vším se proplétá vyděšený pes, který se snaží ničivému tornádu v Moravské Nové Vsi utéct. Video zachycuje momenty, kdy doslova bojuje o život.

Když se 24. června vpodvečer jižní Moravou prohnalo ničivé tornádo, nikdo netušil, jaké škody může napáchat. Stovky zničených domů, zranění lidé a bohužel i šest mrtvých. Před vichrem se snažil schovat, kdo jen mohl.

A to i zvířata. Spousta z nich utrpěla zranění. Velké štěstí v neštěstí měl například pejsek z Moravské Nové Vsi, kterého jeden z tamních obyvatel natočil na video, když se hafan snažil před ničivým živlem utéct.

Pejsek zmateně utíkal, do zad mu foukal extrémně silný vítr a kolem něj létaly trosky, stromy, větve.

V jednu chvíli ze záběru úplně zmizel, ve stejnou chvíli na místo, kde naposledy pes byl, dopadly trosky z domu odnaproti. Záběry jsou skutečně mrazivé, i otrlejším lidem při jejich sledování zatrne. Pejsek ale naštěstí přežil, autor videa ho po pár vteřinách zachytil, když se chlupáč rozhodl proběhnout mezi domy tváří v tvář smrtícímu živlu.

Video následně končí. Autor videa má naštěstí pro všechny dobrou zprávu. „Hafan zraněný, ale žije,“ uvedl v komentářích.

Na videu je také vidět ohromná síla tornáda. Ještě na začátku videa byla všechna okna na domě v pořádku, po několika vteřinách je ale tornádo vymlátilo. Ulice byla plná trosek, vidět bylo i to, jak tornádo bralo střechu z domu.

Video  Moravská Nová Ves a její rekonstrukce po úderu tornáda  - David Malík
Video se připravuje ...

frantacizek ( 19. července 2021 16:00 )

Blesku toto je moravské plemeno pseka, vycvičené na tornádo a podobné fény, je v tom jak doma, mapoval situaci. Dostane řád, pochvalu před rozvinutú zástavú a štanglu salamu a možem ho cvičit na velkú vodu, jak Němci ty kravky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání