Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Děsivé nálezy na plážích: Objevují se na nich nohy s botami, lékař vysvětlil šokující důvod

Autor: jel - 
21. srpna 2021
14:56

Lékař Karan Raj je populární na sociální síti TikTok, sledují ho více než 4 miliony uživatelů. V jednom ze svých videí vysvětlil, jak to, že se na plážích v Kanadě a USA objevují „useknuté“ nohy i s botami a také to, proč jich je více než dříve. Můžou za to firmy, které boty vyrábí.

Lékař si získal na internetu popularitu díky svým vzdělávacím videím, na nichž vysvětluje nejrůznější věci. Nedávno promluvil o záhadných nohách v teniskách, které se čas od času objeví na plážích Sališského moře. Na jeho břehu leží kanadská provincie Britská Kolumbie a americký stát Washington, uvedl Daily Star.

Od 20. srpna 2007 se na břehu tohoto moře nalezlo celkem 21 noh ještě obutých v teniskách a zcela odtržených od těl. „Když mrtvola spadne do oceánu, rychle jí začnou pojídat mrchožrouti,“ vysvětlil Karan. „Tito mrchožrouti se nejprve pustí do nejměkčích částí těla, což jsou měkké tkáně a vazy kolem kotníků,“ dodal.

Kvůli tomu se tak nohy oddělí od zbytku těla. Uvedl, že tyto záhadné kusy těl patří obvykle obětem nehod, nebo lidem, kteří spáchali sebevraždu. To, že jich je v posledních letech více, podle něj souvisí s tím, že boty, které se posledních deset let vyrábí, mají vetší vztlak a jsou lehčí. Proto se zřejmě nepotopí a vyplavou.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání