Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminka začala rodit v autě: Laurinka přišla na svět na benzince v Mladé Boleslavi

Laura se narodila v autě v Mladé Boleslavi: Záchranka zveřejnila záznam z linky 155
Laura se narodila v autě v Mladé Boleslavi: Záchranka zveřejnila záznam z linky 155  (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: VaB - 
21. května 2021
17:21

Operátorka linky 155 Patricie ze středočeské záchranky ve středu po telefinu řešila dramatickou situaci. Na drátě totiž měla manžela maminky, která začala rodit v autě! Partner zastavil na čerpací stanici a vytočil záchranáře. Potom už operátorka začala říkat, co má dvojice dělat. A tak se na sedačce v autě narodila dcera Laura.

Pětiminutový zvukový záznam hovoru mezi operátorkou a manželem rodící maminky v pátek zveřejnila záchranná služba Středočeského kraje.

Porod dcerky Laurinky si asi maminka představovala jinak, ale nedalo se nic dělat - děťátko zkrátka chtělo na svět. Manželé proto museli zastavit na čerpací stanici a zavolat záchranku. Operátorka Patricie po celou dobu hovoru tatínka navigovala, co má dělat a uklidňovala ho.

Tou dobou už na místo mířila posádka záchranářů. „Společně pomohli na svět holčičce, která se rozhodla rodičům udělat svůj příchod opravdu nezapomenutelným,“ popisují záchranáři.

V nahrávce je možné slyšet vše od úplného začátku až do konce, kdy už nejsou slyšet slova, ale spíše nářek narozené holčičky a dojetí tatínka. Záchranka tatínkovo nasazení označila za hrdinské. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě i maminka a posádka záchranné služby.

Malá Laura se tak na svět dostala v 15:35. V pátek se podobná situace opakovala, tentokrát v Brandýse nad Labem. Tam se narodil chlapeček, i tady porod probíhal „po telefonu“.  

Video  Porod holčičky na čerpací stanici.  - ZZS Středočeského kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání