Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Benešovská záchranka se loučí s lékařem: Jiří Bráza sloužil i v české nemocnici v Kambodži

Rozloučení s lékařem Jiřím Brázou.
Rozloučení s lékařem Jiřím Brázou.  (Autor: Michal Gozon)
Autor: VaB - 
25. března 2021
22:11

Středočeští záchranáři se rozloučili s kolegou a lékařem Jiřím Brázou. Ve čtvrtek odjel svou poslední směnu. V minulosti pracoval jako lékař mimo jiné v české nemocnici v Kambodži nebo v Addis Abebě v Etiopii. Získal cenu Asociace ZZS za obětavost a celoživotní práci pro dobro pacientů.

Na záchranné službě pracoval Jiří Bráza jako lékař od roku 2003. Jeho výjezdovou stanicí se stal Benešov, před tím pracoval na ARO tamní nemocnice. Minulý čtvrtek odjel poslední směnu a s kolegy se rozloučil. 

„Odpoledne jsme se sešli na dvoře stanoviště Benešov, abychom se s ním rozloučili. Rozlučka byla krátká a kvůli protiepidemickým opatřením jsme nemohli udělat žádnou „veselici“ - to si necháme na později, až to bude možné,“ píše na facebooku jeho kolega Michal.

V lékařství se začal pohybovat v roce 1978, kdy pracoval na ARO jako internista. Po složení atestace absolvoval i dva pobyty v zahraničí, v pozici anesteziologa. Jeden rok pracoval v české nemocnici v Kambodži, několik let pak v Addis Abebě v Etiopii, kde žil i se svou rodinou.

„Od roku 1996 vykonával funkci zástupce přednosty ARO. V roce 2003 pak přešel na Záchrannou službu Benešov, kde působil jako primář až do roku 2008,“ dodává Michal s tím, že do poslední směny pracoval jako výjezdový lékař. „Nyní mu i já děkuji za vše, co udělal pro záchranku, pro své kolegy a hlavně pro naše pacienty. Jeho stopa tady bude ještě dlouho vidět,“ zakončil Michal. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání