Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na letišti u Kladna se zřítil vrtulník! Zasahovali záchranáři i letecká služba

Aktualizováno -
25. března 2021
11:26
Autor: yks, ČTK - 
25. března 2021
11:12

Na letišti Velká Dobrá u Kladna spadl vrtulník. Uvedli to středočeští záchranáři na svém twitteru. Naštěstí šlo o malý stroj, ve kterém cestovali jen dva lidé. Jeden z nich byl se zraněním letecky transportován do nemocnice.

Nedaleko letiště ve Velké Dobré na Kladensku se ve čtvrtek dopoledne zřítil vrtulník. Na místě zasahovali zdravotníci, letecká záchranná služba i další složky integrovaného záchranného systému. Asistovala policie a hasiči.

„Aktuálně mám informace o jedné osobě, která utrpěla poranění dolní končetiny. Po nezbytném ošetření bude transportována do zatím nespecifikované pražské nemocnice,“ uvedla pro Blesk mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Jak později upřesnily mluvčí Michaela Nováková i Effenbergerová, vrtulník havaroval po 10:00 a cestovali v něm dva lidé. Jeden z nich je lehce zraněn.

Video  Nehoda vrtulníku na Kladensku. Zasahovali záchranáři.  - ZZS SČK
Video se připravuje ...

jhwh ( 25. března 2021 15:29 )

Jak zjistil Kladenský deník, malý motorový vrtulník startoval přímo na letišti ve Velké Dobré. V kokpitu byla dvoučlenná civilní posádka – pilot s žákyní a společně nacvičovali nízké průlety přímo nad letištěm. Při jednom z manévrů se stroj zřítil k zemi.

dfghjk ( 25. března 2021 15:27 )

Panebože, proč je tam tolik aut a lidí?! A tak je to při podobných událostech vždycky! Nepochybuju, že si každý z těch zasahujících napíše do svého pracovního výkazu čárku a pak to vypadá, že se v práci nezastaví. A přitom je to jen uměle vyvolaná a zveličená bublina. A co to všechno stojí peněz. Nad efektivností slavného IZS by se měl někdo vážně zamyslet.

sorgedoktor ( 25. března 2021 11:25 )

....To je jakasi predbezna infor­macer­...Vy­poved­ni hodnota podle toho vypada..

Matos7 ( 25. března 2021 11:21 )

Výborný článek, hodně se z něho dozvím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání