Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Porazil rakovinu a zemřel na oslavě vlastních narozenin: Brazilce zabila pípa na pivo

Autor: rix - 
26. září 2021
15:19

Brazilec Gilson do Nascimento tragicky zemřel na oslavě svých narozenin, když se na vlastní pěst pokoušel opravit zařízení na čepování piva. Rodina je podivnou smrtí zdrcena, muž měl po zápasu s rakovinou život před sebou.

Jak uvedl deník New York Post, k tragédii došlo 17. září. Brazilec chtěl bujaře oslavit své narozeniny, a tak objednal i domácí výčep. Když Gilson zjistil, že pivo z kohoutku nevytéká, jak by mělo, rozhodl se na vlastí pěst problém opravit. „Vycházela z něj jen pěna. Zavolali jsme společnosti, která nám výčep pronajala, a oni nám dali instrukce, jak postupovat, než dorazí mechanik,“ uvedla Brazilcova neteř. 

Jak se Gilson pokoušel zařízení opravit, došlo k náhlé explozi. Kovové kusy z přístroje bohužel trefily Gilsona přímo do hlavy. Na následky poranění zemřel. 

Nascimentova smrt je ještě tragičtější vzhledem k tomu, že před šesti lety nebohý muž hrdinně bojoval s rakovinou, kvůli které strávil dva měsíce na jednotce intenzivní péče. Rodina je podivnou smrtí otřesena. „Byl to bojovník a pracovitý muž. Gilson byl pro nás vším,“ uvedla jeho zdrcená matka. 

„Policie v případu vyslýchá svědky,“ uvedl mluvčí policistů Clovis Nei da Silva s tím, že smrt detektivové vyšetřují jako nešťastnou náhodu. Na co si ale policisté dají pozor, je společnost, která výčep dodala. Strážci zákona budou zjišťovat, jestli bylo zařízení v pořádku.

Advokát společnosti Chopp Express, která soudek dodala, trval na tom, že na rozdíl od dřívějších tvrzení neteře bylo oslavenci prý řečeno, aby se zařízení nedotýkal, protože na místo mířil technik, aby stroj opravil. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání